vvvvvvvv

Páginas: 2 (493 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2014
Els forats negres.


Que son els forats negres?
Un forat negre es una concentració de materia amb molt alta densitat i amb una força gravitatoria superior a la velocitat de la llum, per tant totalló que estigui a la seva órbita, no te cap posibilitat e’escapar-se’n exepte per mitjá de l’efecte túnel quàntic. El terme "forat negre" no s'ha d'entendre com un "forat" en el sentit usual delterme



En el centre d'un forat negre, segons prediu la relativitat general, hi ha sempre una singularitat, un punt de densitat i gravetat infinites que arriba a un volum nul i a un radi zero.L'horitzó d'esdeveniments és la superfície que marca el límit des del qual ja res no es pot escapar, on la llum orbita el forat i és el límit estàtic, a l'interior del qual ja només hi ha un camí, elque marca la gravetat. L'ergosfera és la part que queda per fora de l'horitzó d'esdeveniments, de la qual, en teoria, encara es pot escapar.

Un forat negre no es etern. Encara que no s’escapi capradiació, sembla que poden fer-ho algunes partícules atòmiques i sub-atòmiques.


Formació dels forats negres.

La formació dels forats negres és plantejada per Stephen Hawking en el seu llibre de1988 titulat Història del temps: del Big Bang als forats negres. Hawking explica que aquest procés comença amb l'última etapa de l'evolució de determinats estels o, dit d'una altra manera, ambl'extinció total de la seva energia. Després de milers i milions d'anys de vida, l'estel comença a exercir una força sobre si mateix, donant lloc a una gran massa concentrada en un petit volum.Classificació segons l’origen.
 Forats negres primordials: és un tipus de forat negre que es forma per l'extrema densitat de la matèria durant els primers temps de l'expansió de l'Univers. 
Segons els modeldel Big Bang durant els primers moments després de la gran explosió, la pressió i la temperatura eren extremadament altes.
Forats negres supermassius: es van formar en el mateix moment que va tenir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vvvvvvvv
  • vvvvvvvv
  • vvvvvvvv
  • vvvvvvvv
  • vvvvvvvv
  • VVVVVVVV
  • vvvvvvvv

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS