Water Foot Print

Páginas: 5 (1223 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2013
Escriviu text o una adreça d'un lloc web o bé traduïu un document.
Cancel·la
Traducció anglès > castellà
WaterFootPrint

Escriviu text o una adreça d'un lloc web o bé traduïu un document.
Cancel·la
Traducció castellà > català

La petjada hídrica d'un individu, comunitat o empresa es defineix com el volum total d'aigua dolça usada per produir els béns i serveis consumits perl'individu o la comunitat o produïts per l'empresa. L'ús de l'aigua es mesura en el volum d'aigua que es consumeix (s'evapora) i / o contaminats per unitat de temps. Una petjada hídrica es pot calcular per a qualsevol grup ben definit dels consumidors (per exemple, un individu, família, poble, ciutat, província, estat o nació) o els productors (per exemple, un organisme públic, empresa privada o delsector econòmic ). La petjada hídrica és un indicador geogràficament explícit, no només mostra els volums de consum d'aigua i la contaminació, sinó també les ubicacions. No obstant això, l'empremta d'aigua no proporciona informació sobre com l'aigua que contenen positiva o negativament afecta els recursos locals d'aigua, els ecosistemes i els mitjans de subsistència.

Història

El concepte depetjada hídrica va ser introduït el 2002 per AI Hoekstra de la UNESCO-IHE, com un indicador alternatiu de l'ús de l'aigua. El concepte va ser refinat i els mètodes de comptabilitat es van establir una sèrie de publicacions a partir de dos autors principals AK Chapagain i A.Y. Hoekstra, de l'Institut UNESCO-IHE per al'Educació, ara en la WWF-Regne Unit i la Universitat de Twente, respectivament. Lespublicacions més detalls sobre com calcular les empremtes de l'aigua és un 2004-informe sobre la "empremta d'aigua de les nacions" de la UNESCO-IHE i la Globalització 2008-llibre d'aigua per AI Hoekstra i A.K. Chapagain, publicada per Blackwell, 2008. La cooperació entre les institucions globals líders en el camp ha portat a la creació de la Xarxa de la Petjada de l'Aigua el 2008 que té com aobjectiu coordinar els esforços per desenvolupar i difondre el coneixement sobre els conceptes d'empremta hídrica, mètodes i eines.

Una empremta d'aigua consta de tres components: l'empremta blau, aigua verda i gris. La petjada hídrica blau és el volum d'aigua dolça que s'evapora dels recursos hídrics del planeta blau (aigües superficials i aigües subterrànies) per produir els béns i serveisconsumits per l'individu o la comunitat. La petjada hídrica verd és el volum d'aigua evaporada dels recursos hídrics del planeta verd (aigua de pluja emmagatzemada en el sòl com la humitat del sòl). La petjada hídrica gris és el volum d'aigua contaminada que s'associa amb la producció de tots els béns i serveis per a l'individu o la comunitat. Aquest últim pot ser estimat com el volum d'aigua que esrequereix per diluir els contaminants fins al punt que la qualitat de l'aigua es manté en o per sobre de les normes acordades de qualitat de l'aigua.

Petjada hídrica dels consumidors individuals

La petjada hídrica d'un consumidor individual es refereix a la suma de l'ús d'aigua dolça directes i indirectes per part del consumidor. L'ús directe d'aigua és l'aigua que s'utilitza a la llar. L'úsindirecte d'aigua es relaciona amb el volum total d'aigua dolça que s'utilitza per produir els béns i serveis consumits pel consumidor.

La petjada mitjana mundial de l'aigua és 1240 m³ d'aigua / persona / any. El xinès mitjana és de 700 m³ d'aigua / persona / any un dels més petits en el món i 2480 els Estats Units d'm³ d'aigua / persona / any és el més gran del món que es publica en formaconcisa en un diari. La petjada mitjana d'aigua de Finlàndia és 1730 m³ d'aigua / persona / any. La petjada hídrica del Regne Unit és 1695 m³ d'aigua / persona / any.

Petjada hídrica de les empreses

La petjada hídrica d'un negoci, la petjada hídrica corporativa, es defineix com el volum total d'aigua dolça que s'utilitza directament o indirectament a executar i el suport d'una empresa. És...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Foot
  • Print
  • Foot
  • footo
  • print
  • Print
  • Water
  • Water

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS