Water

Páginas: 11 (2637 palabras) Publicado: 14 de enero de 2013
CURS 2006 - 2007

Pel·lícula recomanada per a:
Segon Cicle d’ESO. Batxillerats. Cicles Formatius. Formació d’Adults

Àrees i Temes:
Ciències socials / Ètica / Religió / Tutoria / Dona

A G U A

A G U A
5
Direcció i guió: Deepa Mehta. Països: Canadá i Índia. Any: 2005. Durada: 115 min. Gènere: Drama. Interpretació: Seema Biswas (Shakuntula), Lisa Ray (Kalyani), John Abraham (Narayan),Sarala (Chuyia), Manorma (Madhumati), Waheeda Rehman (Bhagwati), Kulbushan Kharbanda (Sadananda), Raghuvir Yadav (Gulabi), Vinay Pathak (Rabindra), Ronica Sajnani (Kunti). Producció: David Hamilton. Música: Mychael Danna. Fotografia: Giles Nuttgens. Muntatge: Colin Monie. Disseny de producció: Dilip Mehta. Direcció artística: Sumant Jayakrishnan. Vestuari: Dolly Ahluwallia.

2

SINOPSI
Lahistòria transcorre el 1938, a l'Índia colonial, en ple moviment d'emancipació liderat per Mahatma Gandhi. Segons les creences hindús, quan una dona es casa, es converteix en la meitat de l'home. Per tant, si ell mor, es considera que la meitat de l'esposa ha mort. Els llibres sagrats diuen que una vídua té tres opcions: casar-se amb el germà més jove del seu marit, ser cremada amb el seu marit morto portar una vida de total abnegació. En el film se celebren unes noces que bé podrien ser un funeral: casen Chuyia (Sarala), una nena de 8 anys, amb un home gran que mor aquella mateixa nit. Es crema el seu cos a la riba d'un riu sagrat i Chuyia es prepara per a la destinació que han escollit per a ella. Se li afaita el cap i ingressa en un “ashram” per a vídues on haurà de passar la resta de laseva vida. L'aigua és una constant a la pel·lícula, no només com a metàfora, sinó també com a instrument. A la vora del riu, Kalyani (Llisa Ray) coneix Narayan (John Abraham), un jove idealista seguidor de Gandhi, fill de brahmanes, la casta social més alta de l’Índia. Estudia dret, està entusiasmat amb la revolució social pregonada per Gandhi i disposat a rebutjar els límits imposats per unatradició secular. Amb Chuyia actuant com a missatgera, la seva impossible relació comença a florir.

A G U A
ÍNDIA. DADES GENERALS

3

Capital.Nova Delhi. Població.- Índia és el segon país més poblat del món amb una població de més de mil milions d'habitants. Aproximadament 400 milions d'ells són nens. Economia.El creixement econòmic accelerat ha col·locat l’Índia entre els 10 països de mésràpid creixement, dintre del grup de països en desenvolupament. No obstant això, el 26% de la població viu per sota la línia de pobresa, amb menys d’un dòlar diari.

Alfabetització.- Entre 1991 i 2001, l'índex d'alfabetització va pujar del 52% al 65%. Educació.- L'índex d'assistència a l'escola entre els nens de 6 i 14 anys va ser al voltant del 79% el 1999. En les àrees rurals es manté una altaincidència de treball infantil, així com de nens i nenes que són fora de l'escola. Aigua potable.- Aproximadament el 83% de les famílies té accés a aigua potable. Mortalitat infantil.- L'índex de mortalitat infantil en el 2000 era de 68 per cada mil nascuts vius, el que suposa una baixada important en relació amb el 1990 (llavors la taxa era de 80 per cada mil nascuts vius). Mortalitat materna.-L'índex de mortalitat materna és alt, al voltant de 540 morts per cada 100.000 parts. Nutrició.- El 47% dels nens menors de 3 anys està desnodrit. Sanitat.- La cobertura sanitària segueix sent baixa. Només el 37% de les famílies utilitza els serveis sanitaris, xifra que baixa fins al 19% si ens centrem en les àrees rurals. Esperança de vida en néixer.- 64 any.

A G U A
RELIGIONES DE LA INDIA
Enel norte de la India se le brinda culto a Hanuman el hijo del viento. El es el dios mono protagonista de la odisea que vive Rama para rescatar a Sita. Se considera que su estatua trae felicidad al creyente.

4

El Templo Dorado de Amritsar en Pandshab contiene el "Adi Grandt", la escritura sagrada de los Sikhs, su religión, una mezcla del Hinduísmo y el Islam, fué fundada por el Guru Nanak...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Water
  • watad
  • Water
  • el water
  • WATER
  • Wat Wat
  • Water
  • Water

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS