waterpolo

Páginas: 2 (336 palabras) Publicado: 28 de enero de 2015
 EL WATERPOLO
Per tal d'explicar en què consiteix aquest esport anomenat waterpolo o polo acuàtic cal començar per definir-lo. El waterpolo és un esport que es practica en una piscina en laqual s'enfronten dos equips amb l'objectiu d'aconseguir marcar el màxim nombre de gols posibles en la porteria de l'equip contrari.
Cada equip està format per sis jugadors i un porter. Ambdós equipses diferencien pel color del barret. L'equip local acostuma a portar-lo de color blanc, per contra, l'equip visitant, el porta de color blau, a diferència dels porters, que els dos el porten decolor vermell. Un partit es divideix en quatre temps, de vuit minuts cadascuna d'elles, en les quals existeixen faltes, expulsions temporals i expulsions definitives. Com tots els esports, aquest contéuna serie de normes que han de respectar-se, com és l'exemple del comportament dels jugadors, els quals no poden tocar el fons de la piscina per mantindre's sinó que han de flotar; només el porterpot agafar la pilota amb les dues mans; pot marcar-se un gol amb qualsevol part del cos excepte amb el puny tancat, etc.
Pel que fa a les posicions dels jugadors, cadascuna d'elles rep un nomdiferent. El boya acostuma a ser el jugador més responsable ja que s'encarrega d'organitzar les jugades i finalitzar-les, i es troba d'esquenes al porter del seu equip, molt prop d'ell. Els extrems solenser dos, un a cada costat de la porteria i han d'intentar compenetrar-se amb el boya per tal de realitzar les jugades adecuadament. El contraboya es troba situat a uns metres del boya i s'encarregade controlar els pases a llarga distància. Per últim, els laterals es troben situats entre el boya i els extrems i tenen la funció de dinamitzar la feina dels companys.
Per finalitzar, ésimportant remarcar que aquest esport es practica als jocs olimpics desde l'any 1900 on es van celebrar a París, i des d'aleshores ha anat adquirint més importància.





Marta Garcia i Navarro.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • waterpolo
  • waterpolo
  • Waterpolo
  • Waterpolo
  • Waterpolo
  • waterpolo
  • Que Es El Waterpolo
  • Waterpolo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS