web 2.0

Páginas: 4 (803 palabras) Publicado: 20 de enero de 2014
La web 2.0
Què és la web 2.0?
És el nom que se li ha assignat al conjunt d’eines que es troben disponibles a la web actual: interactiva i col·laborativa. Aquestes eines es caracteritzen per lespossibilitats que ofereixen als usuaris de tenir un doble rol: ser protagonistes i públic de la informació que circula per la web.
La web 2.0 és la representació de l’evolució de les aplicacionstradicionals web enfocades al usuari final. És una actitud i no precisament una tecnologia.
La web 2.0 és la transició que s’ha donat a les aplicacions tradicionals cap a les aplicacions que funcionaven através del web enfocades a l’usuari final. Es tracta d’aplicacions que generen col·laboració i de serveis que reemplacen les aplicacions d’escriptori.
És una etapa que ha definit nous projectes aInternet i està preocupant-se per brindar millors solucions per l’usuari final. Molts asseguren que hem reinventat el que era Internet, altres parlen de bombolles i inversions, però la realitat és quel’evolució natural del medi realment ha proposat coses més interessants com el que analitzem diàriament a les notes de Actualitat.
I és que quan la web va començar, ens trobàvem en un entorn estàtic,amb pàgines HTML que rebien poques actualitzacions i no tenien interacció amb l’usuari.
El terme Web 2.0
El terme Web 2.0 s’associa habitualment amb les aplicacions web que faciliten la comparticióinteractiva d’informació, el disseny centrat en l’usuari i la col·laboració dins el World Wide Web. Alguns exemples del Web 2.0 serien les comunitats basades en web, els llocs de P2P, els wikis ielsblogs. Un lloc Web 2.0 permet interactuar amb altres usuaris o canviar el contingut del lloc; en front dels llocs web no interactius on els usuaris es limiten a mirar passivament la informació quese'ls proporciona.
Per entendre d’on ve el terme Web 2.0 hem de remuntar-nos al moment en que Dale Dougherty de O’Reilly Media va utilitzar aquest terme en una conferència on va compartir una pluja...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Web 2.0
  • Web 2.0
  • LA WEB 2.0
  • web 2.0
  • WEB 2.0
  • Web 2.0
  • Web 2.0
  • web 2.0

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS