Weedee

Páginas: 3 (584 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2014
Colosseo

A) Després del regnat de terror i excessos de Neró, havent estat deposat i havent-se suïcidat després (any 68), hi hagué un any, el 69, en que varen disputar-se el tro quatre emperadors,dels quals en sortí vencedor Vespasià, el qual instaurà una nova dinastia, la Flàvia, formada només per ell i els seus dos fills, Titus i Domicià.

Amb Vespasià l’exèrcit pujà a primer ordrepolític. Durant el seu imperi es propicià la recuperació econòmica de Roma, es reformà el Senat i es promogué l’ascens de l’ordre aqüestre, de la qual ell provenia, a l’administració de l’Estat. Va emprendregrans obres públiques, de les que destacà el Colosseu. Les fronteres es reforçaren en diverses regions perilloses de l’imperi, i va esclafar la rebel·lió dels jueus, amb l’exèrcit comandat per Titus,que acabà destruint Jerusalem. Va ser quan els símbols jueus es traslladaren a Roma com a botí, tal i com es recull en els relleus de l’arc de Titus, que commemorà el fet.

El breu regnat de Titus(79-81) deixà el record de la fi de les obres i la inauguració de l’amfiteatre Flavi o Colosseu, així com l’esmentat arc de triomf. Durant el seu regnat es van produir dos desastres: la desaparicióde Pompeia i Herculà sota l’erupció del Vesuvi i un nou incendi a Roma.

B) L’art romà és caracteritza en primer lloc pel seu caràcter pràctic i funcional, la qual cosa explica el majordesenvolupament de l’arquitectura, molt per damunt de les altres arts. L’art romà és eclèctic, assimila aspectes d’altres pobles, especialment dels etruscos i dels grecs. Però l’art romà no es limita a copiar ,sinó que també afegeix innovacions creant construccions noves. L’arquitectura romana mostra clarament aquest eclecticisme. Dels grecs van imitar els ordres arquitectònics, els temples i els teatres.Dels etruscos van adoptar l’arc de mig punt, la volta de canó, la volta d’aresta i la cúpula. Però els romans també van introduir innovacions pròpies en l’arquitectura com els ponts, els aqüeductes,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS