Wegener

Páginas: 2 (271 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2014
3) Wegener: els continents en moviment:

3.1.Teoria que va canviar la geologia

Va afirmar que els continents es van anar desplaçant lentament fins a arribar a lageografia actual, mai va arribar a l’expressió de deriva dels continents però Wegener no va poder explicar el mecanisme responsable del moviment dels continents.
Vaproposar que la força del camp gravitatori que exerceix la lluna sobre al terra i que origina les marees és la mateixa força que causa la deriva continental.
Tampoc la vaencertar en considerar que els continents “solcaven”, però va establir les bases de la revolucionaria teoria de la tectònica de plaques.


3.2.Proves de la deriva decontinents

Els continents no estaven en el passat al mateix lloc que ara.

-Proves geogràfiques. Va sospitar que els continents podrien haver estat units enèpoques passades, mirant una gran coincidència antre les formes de la costa dels continents (Amèrica del sud i Àfrica).

-Proves paleontològiques. Es va vessar amb elsfòssils, podem trobar exemples de fòssils d’organismes idèntics que s’han trobat en lloc que avui en dia disten milers de quilòmetres. Una altra idea es que els organismesprehistòrics haurien estan incapaços de recórrer i creuar els oceans que avui en dia separen els continents.

-Proves geològiques i tectòniques. Si unim els continents,podem observar que els tipus de roques, la cronologia i les cadenes muntanyoses tenen una continuïtat física.

-Proves paleoclimàtiques. Va descobrir que hi havia zonesa al Terra en que els climes actuals de les actuals de les quals no coincidien amb els que van tenir en el passat. (zones càlides van estar cobertes de gel).
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Wegener
  • Wegener
  • Wegener
  • alfred wegener
  • Alfred Wegener
  • Alfred Wegener
  • Alfred Wegener
  • Teoria De Wegener

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS