Wilhem wundt i franz brentano

Páginas: 8 (1794 palabras) Publicado: 13 de junio de 2011
Wilhelm Wundt i Franz Brentano
(Història de la psicologia)

Queralt Altarriba Puig
NIUB: 14717076
Grup: T1



ÌNDEX:

1.Introducció p.3

2. Bibliografia:2.1. WilhelmWundt p.4
2.2. FranzBrentano p.5

3. L’escola Wundtiana p.6

4. Lapsicología de Franz Brentano p.6

5. Semblances entre les dues teories

6. Diferencies entre les dues teories

7. Conclusions

8. Bibliografia

1.Introducció:

Aquest treball es fruit d’una comparació entre dos grans figures de la psicología del segle XIX com Wilhem Wundt (1832-1920) per molts el pare d’aquesta ciencia i Franz Brentano(1838- 1917). Aquest treball parla de la vida d’aquests psicòlegs, de la seva teoría i com a conseqüencia de l’escola que van crear amb la seva pròpia teoría.
Tot i que les seves teories hagin quedat enrere a causa de moltes teories que han sorgit noves i dels nous coneixament que s’han descobert en la psicología, aquestes grans figures van aportar nous coneixament a l’època on vivien i podriem dir,que la psicología ha evolucionat i s’ha consolidat com a ciència gràcies aquestes dos grans figueres entre d’altres.

Per explicar les seves teories, també hem d’entendre en quin tipus de societat vivien i que van fer ell llarg de la seva vida, d’aquesta manera entendrem les seves teories. Per tant, faré una breu descripció de les vides de cada autor.2. Bibliografia:
2.1 Wilhelm Wundt

Va néixer a Neckarau el 16 d’Agost del 1832. Wundt ja vivía entre un ambient molt culte, hi havia encomistes,historiadors, teòlegs i 2 presidents de la Universitat de Heidelberg. Wundt tot i haver-se creat en un esfera intel·lectualment estimulant era una persona tímida que l’espantaven les noves situacions. Wundt tenia un germà però que va anar estudiar fora i l’únic amic que va tenir un noi amb retràs mental que ni tan sols podria parlar-hi.

Els 9 anys li van encomanar la seva educació en unjove becari que treballava a l’església del seu pare. Fins que va entrar en una escola superior el primer any va ser un desastre, es distreia, quasi bé no va fer amics i el castigament constantment. El següent any va estudiar a Heidelberg amb el seu germà i el seu cosí, tot i que no va ser un alumne destacat.

Després de la seva graduació va entrar a la Facultat de Medicina a la Universitat deTübingen per fer els cursos preparatoris i després va anar a la Universitat de Heidelberg, on va ser un dels primers de la classe. Va aconseguir el doctorat Summa Cum Laude. Després de rebre el seu títol en 24 anys va anar viure a Berlín i va estudiar amb Johames Müller, qui va influir en la decisió de Wundt per estudiar en fisiologia experimental. Wundt va aterrar a la Universitat de Heidelbergcom assistien del laboratori de Helmohtz. M’entres treballava amb Helmohtz, va presentar el seu primer curs de psicologia com a ciència natural i va escriure el seu primer llibre.
Contribucions a la teoria de la percepció dels sentits. En aquest llibre va estructurar el pla de la psicologia que va seguir fins el final de la seva vida.

El segon llibre Leccions sobre la psicología humana i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • wilhem wundt
  • Wilhem Wundt
  • Franz Brentano
  • Franz Brentano
  • Wundt vs brentano
  • Wilhem wundt compendio de psicología
  • wilhem wundt
  • Franz brentano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS