William Shakespeare, poeta i autor teatral anglés

Páginas: 2 (458 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2014

William Shakespeare, poeta i autor teatral anglés, considerat generalment com un dels millors dramaturgs de la literatura universal.

Va nàixer en Stratford-upon-Avon el 26 d'abril de 1564, vaser el tercer dels huit fills de John Shakespeare i Mary Cremen.
El seu pare era un comerciant d'una certa posició en la seua comunitat. Probablement va estudiar William en la King's New School enStradford, però no va tindre educació universitària.
Als díhuit anys es va casar amb Anne Hathaway, al Novembre de 1582.
El 26 de Maig de 1583 va nàixer la seua primera filla Susana. En 1585 vatindre bessons. Un xiquet, Hamnet (qui va morir als onze anys) , i una xiqueta, Judith.
En 1592 es va traslladar a Londres treballant com a actor, i era ja conegut com a autor.
Shakespeare es vaconvertir en important autor i actor del grup de teatre The Lord Chamberlain' Men, allí van ser representades pels més famosos actors del seu temps les seues 37 obres. En 1611 o 1612 va començar adedicar-li més i més temps al seu retir en Stratford, on va continuar escrivint obres.
Shakespeare va escriure les seues obres entre 1592 i 1613.
l'únic interés en les obres que va escriure, va ser que lesestrenaren en el teatre, tenint gran èxit i açò va fer que es convertira en un gran terratinent.
Existia tanta competència entre els teatres de l'època Isabelina a Londres que tractaven d'evitar queles obres escrites per un autor per a un teatre foren copiades i usades per otros,eso va fer que Shakespeare no revisara l'edició de cap de les seues obres, i inclús quasi la mitat d'elles va ser noméseditada per primera vegada set anys després de la seua mort, en 1623, per això les edicions originals de les seues obres porten molts errors d'impremta.
Les seues obres van ser representades en lacort de la reina Isabel I i del rei Jacob I d'Anglaterra
A partir de l'any 1608, la producció dramàtica de Shakespeare va decréixer considerablement, perquè segons pareix es va establir en la seua...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Shakespeare: Poeta y autor teatral inglés
  • Obras teatrales y literarias de William Shakespeare
  • William Shakespeare William Shakespeare
  • William shakespeare
  • william shakespeare
  • William Shakespeare
  • William Shakespeare
  • William shakespeare

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS