William Shakespeare

Páginas: 2 (497 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2014

William Shakespeare



Va ser batejat el 26 d’abril de 1564 en l'Església de la Santíssima Trinitat de Stratford-upon-Avon. No es téconstància del dia del seu naixement, però tradicionalment es celebra el dia 23 d’abril.
William era el tercer dels vuit fills i primer baró del matrimoni Shakespeare. El seu pare, John, era uncomerciant de llana i la seva mare, Mary Arden, procedia d'una família terratinent  i catòlica del Comtat de Warwickshire.
No es té notícia exacta del pas del jove William per l'escola local, però se suposaque , com a fill d'una família acomodada, va ser alumne d'ella. La King's New School de Stratford-upon-Avon, dirigida per John Cotton. Els alumnes assistien a l'escola des dels vuit fins els quinzeanys i l'ensenyament se centrava en el llatí.
No hi ha notícia exacta de la dedicació de Shakespeare al deixar l'escola. Algunes tradicions el suposen aprenent de carnisser i d'altres, mestre enalguna localitat del comtat de Lancashire. Els biògrafs de Shakespeare consideren aquest període (1578-1582) la primera de les dues èpoques anomenades "anys perduts" .
El 28 de novembre de 1582 WilliamShakespeare, als 18 anys d'edat, va contreure matrimoni amb Anne Hathaway de 26 anys filla d'un pròsper granger de Worcester. Als sis mesos va néixer la seva primera filla i dos anys més tard, vannéixer els bessons Hamnet i Judith. El noi moriria als 11 anys d'edat .
El segon període dels “anys perduts" se situa entre el 1585 i 1592 però és de suposar que Shakespeare hagués dedicat alguns anys dela seva vida a la lectura de les obres que més tard es convertirien en fonts de molts dels seus arguments.
Es desconeix la causa del trasllat a Londres però a partir de 1592 apareixen referènciesescrites a la seva carrera com a escriptor a Londres.
A part de tot el referent a la seva carrera teatral, es conserven nombrosos documents relatius a la seva residència londinenca.
Al 1592 la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • William shakespeare
  • william shakespeare
  • William Shakespeare
  • William Shakespeare
  • William shakespeare
  • William shakespeare
  • William Shakespeare
  • William shakespeare

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS