World Press Photo

Páginas: 7 (1535 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2015
BLIND INDIAN ALBINO BOYS
DADES GENERALS
Títol: “Blind indian albino boys.”
Autor: Brent Stirton
Nacionalitat: Sud-àfrica
PARÀMETRES TÈCNICS

SHUTTER SPEED: 1/15
ISO: 200
F-STOP: 2.8
FOCAL LENGTH: 26.0 mm




En aquesta imatge es mostra a 5 estudiants albins cecs, interns a la Vivekanada Mission School, un internat per a cecs a l’Índia. Podem suposar que es troben en una de les instal·lacionsdel centre.

Observem cinc rostres a la fotografia, els quals formen els punts d’atenció. Tot i això, el noi pèl-roig del centre constitueix el centre de màxim interès de la imatge, el qual dóna estabilitat a la composició. Pel que fa la línea, hi ha predomini de les línies verticals formades pels braços dels personatges. També observem com els caps dels nois formen dues línies que convergien alcap del noi pèl-roig. A més, observem als extrems de la fotografia línees diagonals formades pels llits, les quals donen una sensació de profunditat i ajuden a separar els diferents plans. La composició està dividida en tres plans. Al primer pla es situa el noi pèl-roig , el qual és enquadrat en un pla americà. En segon pla es troben dos dels nois, enquadrats en un pla americà llarg però a lamateixa altura (del cap) i col·locats als costats del noi del primer pla. Per últim, al tercer pla es troben els dos nois restants, que es troben enquadrats en un pla conjunt. Com hem comentat abans, la situació dels caps donen forma a un triangle obtusangle invertit amb el vèrtex al centre de màxim interès i base als caps dels nois més alts. A més, la col·locació dels braços dóna també forma a unaltre triangle més gran amb vèrtex als pantalons del noi pèl-roig. Ambdós triangles donen sensació d’ordre i estabilitat a la composició. En el cas de la textura, no en trobem cap element destacable. Per una altra banda, cal comentar que la il·luminació de la composició és artificial. Aquesta recau principalment sobre el rostre del noi pèl-roig i es va difuminant cap al fons, com podem veure alrostre dels nois del tercer pla, els quals no reben tanta il·luminació al rostre. En guany el color, podem observar una relació de contrast cromàtic, amb tons caracteritzats per la brillantor que conjunten el to de pell dels nois però que contrasten molt amb els tons foscos dels llits i dels pantalons. Tot i així, el to blau de la paret , que dóna una sensació de fredor, contrasta amb el to ataronjatdel cabell, que dóna sensació de calidesa.

A nivell compositiu de la imatge, es pot destacar la poca profunditat de camp. Tot i així, hi ha dues línees de perspectiva situades als llits dels extrems, que donen una mínima sensació de profunditat. També cal objectar la falta de dinamisme, ja que es pot observar com es tracta d’un posat on els personatges han sigut col·locats prèviament per prendrela fotografia. Es pot observar una distribució de pesos proporcionada a ambdós costats de la imatge. Desde el punt de vista compositiu, podem dir que la imatge té un punt d’atenció molt marcat al centre de la imatge, el qual no concorda amb la llei de terços. La col·locació en forma de triangle dels nois provoca un recorregut visual que s’inicia desde el noi situat al centre de màxim interès.SHANNON

DADES GENERALS

Títol: ”Shannon”
Autor: Abbie Trayler-Smith
Nacionalitat: Gran Bretanya


Shannon, que ha complit recentment 16 anys, ha optat per portar un globus gàstric en el seu estómac durant sis mesos, per ajudar a perdre pes. Una enquesta de 2012 el govern classifica 28 per cent dels nens espanyols entre les edats de 2 i 15 com sobrepès oobesitat.

En aquesta imatge podem observar el retrat de cos sencer de la jove Shannon en roba interior.

Com a centre de màxim interès trobem el rostre de la Shannon, ja que la seva mirada va directament fins a la mirada de l’espectador. Pel que fa la línea, aquesta imatge està plena de línies verticals, com les que formen el cos de la noia o les que creen les ombres del fons. Aquestes línees ja...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • World Press photo
  • Reporte world press photo
  • World Press Photo En Chile
  • World press photo
  • world press photo
  • World Press Photo 2013
  • World Press Photo
  • World Press Photo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS