wreqreqr

Páginas: 2 (269 palabras) Publicado: 9 de abril de 2013
La zona de la mà es divideix en quatre regions prenent com a referència a l'eminència *tenar la qual es troba a la base del dit polze. Cap a medial estroba un altre plànol, a en relació a la base del menovell, denominat de l'eminència *Hipotenar. I l'altre plànol intermedi, és el plànol *Palmar, alguns hodivideixen en pla *palmar i pla *ínteroseo.

2.- Regió *hipotenar , Està en relació al menovell, aquí estan els quatre músculs que formen l'eminència*hipotenar, estan disposats de superficial a profund:
músculs des de superficial a profund:
a. *Abductor curt del polze: S'estén des de l'os *escafoides i*retináculo *flexor cap a la cara lateral de la base de la falange proximal del polze
b. Oponent del polze: S'estén des del m.trapezi i *retináculo*flexor cap a la vora lateral del primer *metatarsiano. cal destacar que s'uneix al m. oponent del menovell per mitjà d'un teixit fibrós.
c. *Flexor curt delpolze: S'origina en l'os trapezoide i os gran, acabant en el *sesamoideo lateral i falange propera.
d. *Abductor del polze: Està en gran part cobert pelm. *flexor curt del polze i s'estén des del canal del carp i 2°,3° *metatarsiano cap a l'h. *sesamoideo lateral i falange proximal del polze
Els quatremúsculs d'aquest plànol estan innervats principalment pel ram muscular del nervi mitjà, no obstant això alguns fascicles del m. *flexor curt del polze rep*inervación del n. cubital l . Així mateix el m. *abductor del polze està innervat per r. profunda del cubital La seva acció està determinada pel seu nom.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS