Xarxa D'ordinadors

Páginas: 7 (1544 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2014
CONCEPTES BASICS

Que es xarxa d'ordinadors?
Una xarxa informàtica és un grup interconnectat de computadors.
Perquè serveixen?
 La finalitat principal per a la creació d'una xarxa és compartir els recursos i la informació en la distància, assegurar la confiabilitat i la disponibilitat de la informació, augmentar la velocitat de transmissió de les dades i reduir el cost general d'aquestesaccions.
Tipus de xarxes
segons escala:
LAN: és una xarxa que es limita a una àrea especial relativament petita tal com una habitació, un sol edifici, nau o avió.
WAN: és una xarxa que s'estén sobre una àrea geogràfica extensa.
segons arquitectura:
client servidor: En informàtica s'anomena arquitectura client-servidor, a la relació establerta entre dues entitats, el servidor, ofereix unrecurs de qualsevol tipus (físic, de programar, de dades, etc) a l'altre (el client) perquè aquesta en tregui un profit o avantatge. El més habitual és que d'una entitat servidora se n'aprofitin diverses o moltes entitats clients.
peer to peer (P2P): Les xarxes d'igual a igual (peer to peer o P2P en anglès), són un sistema de comunicació per Internet que no té clients ni servidors fixos, sinó unasèrie de nodes que es comporten alhora com a clients i com a servidors dels altres nodes de la xarxa, en el qual les dades o les metadades es transfereixen a través d'una xarxa dinàmica. Aquesta tecnologia permet l'intercanvi de fitxers en xarxar sense que calgui un servidor central que redistribueixi les dades.


Topologia de xarxa
Que es? Es coneix com a topologia de xarxa el tipus d'enllaç ocablejat que interconnecta els diferents nodes d'una xarxa. Un node donat pot tenir enllaços a un o més dels altres nodes. La topologia de la xarxa es determina només per la configuració de les connexions entre nodes; així que forma part de la teoría de grafs. Les distàncies entre nodes, les interconexions físiques, les velocitats de transmissió i/o tipus de senyals no tenen importància a l'hora dedefinir la topologia.
Si una xarxa utilitza diferents tipus de topologies s'anomena mixta.
Topologia de bus:
La xarxa en bus és una topologia de xarxa on els nodes estan connectats a un medi de comunicació comú bidireccional: el bus, on es troben ben definits els punts de terminació.

Topologia en estrella:
La Xarxa en estrella és una topologia de xarxa on els nodes estan connectats a unnode central o hub mitjançant enllaços punt a punt, que actua d'enrutador per transmetre els missatges entre nodes.


Topologia en arbre:
La Xarxa en arbre o Jeràrquica és una topologia de xarxa on cada node pot estar connectat a un node superior i del que poden penjar diversos nodes inferiors formant un arbre.

Topologia en anell:
La xarxa en anell és una topologia de xarxa on cada node téuna única connexió d'entrada i una altra de sortida. Cada node es connecta amb el següent fins l'últim que s'ha de connectar amb el primer.






HARDWARE DE CONNEXIÓ
Targeta de xarxa
Una targeta de xarxa, físicament, és una targeta d'expansió inserida dins l'ordinador amb una o més obertures externes, per on és connectat el cable de xarxa.
A nivell conceptual, la targeta de xarxa, tambéanomenada adaptador de xarxa o NIC (Network Interface Card), permet la comunicació entre els diferents dispositius connectats entre si i també permet compartir recursos entre dos o més equips (discs durs, CD-ROM,impressora, etc).
S'anomena també NIC al xip de la targeta de xarxa que s'encarrega de servir d'interfície d'Ethernet entre un medi físic (per exemple un cable coaxial i l'equip (perexemple un ordinador personal o una impressora. És un xip utilitzat a ordinadors o perifèrics com les targetes de xarxa, impressores en xarxa o sistemes amb permís per connectar dos o més dispositius entre si a través d'algun medi, ja sigui una connexió sense fils, un cable UTP, un cable coaxial, o un cable de fibra òptica.
Connexió de xarxa
Ens permet connectar l’ordinador a:
Xarxa existent:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • xarxes
  • Xarxes
  • Xarxes de la comunicació
  • Xarxes Socials
  • La xarxa Social
  • xarxes locals
  • xarxes socials
  • XARXES DE COMPUTADORS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS