Xarxas inalambriques

Páginas: 17 (4042 palabras) Publicado: 24 de abril de 2013
UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA

Les Xarxes Inalàmbriques

Tecnologia Electrònica



18 de desembre de 2012
















Índex

1. Introducció 3

2.Cerca i selecció de fonts 4
2.1 Criteris de cerca 4
2.2 Definició per avaluar recursos consultats 4
2.3 Recursos utilitzats i descartats 5
2.4 Classificació dels recursos empleats 5
2.5 Anàlisis delsresultats obtinguts 6

3. Exposició del tema 6
3.1 Història 6
3.2 Estat de l’art 7
3.3 Avantatges i Desavantatges 8
3.4 Fabricants 9
3.5 Definicions tècniques 9
3.6 Aplicacions 11
3.7 Expectatives de futur 11

4. Impressions del treball 13

5. Bibliografia 14

6. Annex 17







1. Introducció

Primer de tot, s’explicarà de quina manera s’ha plantejat aquest treball. Un copseleccionat el treball, el grup ha decidit com s’enfocaria aquest tema i s’ha decidit que la millor manera és la d’estudiar tots els tipus de xarxes inalàmbriques conegudes, i no només les xarxes WIFI com podia plantejar el tema o un tipus específic de xarxa.
Dit això, es començarà aquest treball per una breu introducció al tema de les xarxes inalàmbriques.
Avui en dia, aquest camp de l’enginyeriaestà molt desenvolupat i forma part de la vida quotidiana de les persones. Si hom si fixa, es pot comprovar que les xarxes sense cablejat es troben a tot arreu. A casa, com la radio, el control a distància de la televisió o de portes (garatge per exemple), els telèfons fixes inalàmbrics, entre d’altres. Al carrer o a la feina, com la via d’accés a Internet (WI-FI), el telèfon mòbil (l’accés aInternet, tecnologia per compartir arxius(bluetooth)). La gent avui en dia té la necessitat de estar constantment llegint correus, trucant, saber com va la borsa o mirar quin temps farà. Aquestes necessitats han aparegut en aquesta època contemporània i ens ha ajudat ha dotar-nos de gran mobilitat i flexibilitat. Si més no, preguntem-nos de la importància dels telèfons mòbils a la nostra societat.
Mésendavant es parlarà dels tipus de xarxes que hi ha, el seu funcionament, quin desenvolupament han tingut i quin serà el seu futur.
El terme xarxa inalàmbrica (traducció de l’anglès Wireless network), és utilitzat en informàtica per a designar la connexió entre elements (nodes) sense la necessitat que sigui física (cables). Aquest fenomen és possible a causa de les ones electromagnètiques ques’envien i reben a través de ports.
A part de ser molt més còmode pel dia a dia, no hi ha necessitat de fer instal•lació de cables, i tenir més espai lliure, també se li ha de sumar que els costos són menors, ja que els cables deixen de ser necessaris (tota connexió física dels nodes). Tot i que avui dia ens sembli del mes normal no ha estat gens fàcil arribar fins aquí ja que ha estat molt difícilaconseguir fer comunicacions inalàmbriques.
Tot i així, aquestes xarxes són més febles a la intrusió de virus o intrusos, per lo que s’ha d’incrementar la seguretat en tots els aspectes.


2.Cerca i selecció de fonts
2.1 Criteris de cerca

Com a qualsevol treball que es vulgui realitzar, la cerca ha de ser estructurada i lògica. Primer de tot s’ha de trobar la informació bàsica per saber dequè és el treball i tot el que es pot extreure. És molt important en qualsevol treball tenir unes nocions bàsiques del concepte a treballar per poder contrastar la informació trobada, degut a que tot i que Internet és una gran font d’informació, si aquesta no és ben tractada, analitzada i catalogada, pot crear confusió i fins i tot contradir-se. Per tant el criteri ha estat el de crear una base sobreel funcionament de les xarxes inalàmbriques i la seva funció: Un cop fet això, hom s’ha de fixar d’on procedeix la informació i a partir d’aquí, analitzant el material trobat, es selecciona en una primera passada els que es consideren interessants per cada apartat, per posteriorment, en una segona selecció, analitzar-los més a fons per tal de tenir una informació clara i precisa del que es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • xarxes
  • Xarxes
  • Xarxes de la comunicació
  • Xarxes Socials
  • La xarxa Social
  • xarxes locals
  • xarxes socials
  • XARXES DE COMPUTADORS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS