xaxi

Páginas: 2 (490 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2014
L’evolució de la publicitat juntament amb la societat espanyola des del 1950 fins l’actualitat.

La publicitat és un element de la comunicació que mostra la idiosincràcia de la població en uncontext determinat. Això vol dir que no es creadora d’estereotips, sinó que transmet un enfocament de la cultura diacronicament.

En els inicis de la publicitat a Espanya per mitjà televisiu, aquestatenia una funció de donar a conèixer el producte i la marca,. En aquests inicis la majòria de publicitat es realitzava cap a l’alimentació ja que era cap a on es realitzava el 50% de la despesafamiliar a partir de missatges fàcils de recordar per l’audiència.
Més tard, en els anys 60 i 70, degut a les innovacions en els electrodomèstics els productes que més es venien van ser els de equipament dela llar on les agències tenien que donar a conèixer el canvi que aquests provocarien en la vida diària del consumidor i es on es comencen a potenciar el trobar característiques específiques en elproducte per l’augment de la competència i centrar molt el missatge en citar a la marca.
Amb l’arribada de la censura publicitària es van tenir que restringir més termes que fossin considerats com aprovocatius, restringint la creativitat dels publicitaris.

La publicitat que es realitzava des de l’estranger dirigida cap al mercat espanyol intentava reproduïr els diversos tòpics que es tenen enl’exterior com són els toros o el flamenco.

A finals dels 50 es vincula Franco amb els Americans per sortir de l’aillament de la segona guerra mundial, fent que per a la societat espanyola fós un llocper valorat i donant-li un posicionament de qualitat al que oferia.

La representació de la dona a la publicitat ha estat inevitable perquè era la persona que realitzava la compra i per tant se litenia que enfocalitzar per a persuadir-la d’adquirir el producte a través del que li pagava el marit, segons els rols que hi havien al moment. La publicitat també varia quan la dona es comença a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS