Xcvvfvfvf

Páginas: 63 (15695 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2013
INTRODUCCIÓ








En aquest treball d’investigació s’aprofundirà en el tema de les drogues, doncs és un tema que ens és contemporani i proper a moltes persones i tots hem conegut algun cas de drogoaddicció o addicció a alguna cosa o hàbit. El treball s’enfocarà bàsicament en el tema de les drogues. Tot i així, s’analitzarà de secundàriament la utilització de les xarxes socials ainternet (Facebook, Twitter, etc.), un fenòmen molt desenvolupat en la societat jove contemporània actual, concretament en els joves del municipi de Parets del Vallès.

En el transcurs del treball s’han fet diferents hipòtesis, per exemple, com són els drogoaddictes, quina actitud presenten davant el problema de la drogoaddicció. També és important ressaltar la part de les addiccions, doncs al món hihan més d’un centenar d’addiccions. Tot i així, només s’han agafat els exemples d’addicció més normals.

El treball s’ha basat en tres bases teòriques; la primera, partint de quatre llibres sobre drogues i addiccions dels quals s’ha extret molt material. S’ha de destacar el llibre Les Drogues, de Pilar Solanes, on s’expliquen les característiques de les drogues i dels drogoaddictes; la segona,internet, d’on bàsicament s’han acabat de polir alguns aspectes del treball; la tercera, en les enquestes que es van realitzar als alumnes de segon de batxillerat de l’INS Torre de Malla.

Com es veurà en el transcurs de les següents pàgines, el treball està estructurat en quatre blocs, dels quals s’obren un ventall extens d’apartats i subapartats on es pot veure la investigació duta a terme. Ales darreres pàgines es troben els annexos, on es podran trobar taules sobre drogues i un exemple d’enquesta, entre altres.

I. Què és una addicció?


Aquest concepte pot ser molt difícil de definir, ja que el terme és molt utilitzat en les nostres converses diàries. L’addicció és una malaltia molt complexa i es podria descriure com una dependència d’una substància o conducta que afecta físicai psicològica ment el benestar emocional. No només les drogues causen addicció; una addicció és la necessitat irrefrenable i compulsiva a qualsevol cosa que provoqui satisfacció al omplir un buit emocional, sempre implicant un abús, que té com a conseqüència caure en un procés auto-destructiu.

S’identifica el terme “addicció” sempre a les drogues, i realment es pot arribar a ser addicte aaltres coses, com per exemple, a les relacions sexuals, als videojocs, al menjar, a robar, a recollir escombraries, al treball i nombrosos hàbits que apareixeran en el transcurs d’aquesta investigació.

Segons l’OMS (Organització Mundial de la Salut) una addicció és un estat d’intoxicació crònica i periòdica originada pel consum repetitiu d’una droga, natural o sintètica, caracteritzada per unacompulsió a continuar consumint per qualsevol mitjà, una tendència a l’augment de la dosi, una dependència psíquica i generalment física dels efectes i conseqüències perjudicials per l’individu i la societat. (Sèrie d’Informes Tècnics, ONU, números 116 i 117, 1957)

És necessari reconèixer l’addicció com una malaltia caracteritzada per un conjunt de signes i símptomes, en els quals s’involucrenfactors biològics, genètics, psicològics i socials.

Algunes persones poden participar en una activitat o ús d’una substància regularment sense arribar a convertir-se en addicte. Per exemple, la gent que beu alcohol o practica l’acte sexual de manera regular, no es tornaran addictes.
Poden deixar de realitzar aquestes accions i continuar amb els seus hàbits quotidians de la seva pròpia vida, ja queaquestes accions no són el motor de les seves vides.
Caldria destacar, que cap persona es proposa ser addicte a alguna substància o hàbit, són altres factors que intervenen en la nostra conducta, com podria ser una sola experiència. Això podria desencadenar el desig de realitzar de nou aquest hàbit o prendre aquella substància.

1.1 Etiologies

No existeix una causa específica que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS