xD lol

Páginas: 6 (1294 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2014

Treball Educació Física
El Rugby







Nom: Albert Vicens Adrover
Curs: 4B
Assignatura: Educació Física
Professor: Xisco Olivares Ballester
Index

1-Què és el rugby? Origens i modelitats.
2- Com s’hi juga? Reglament.
3- Rugy XV. Situació en el camp.
4- Exercici d'iniciació per practicar l'avant.
5- Què és i les característiques del touch.
6- Descriu el melé
6.1-Dibuxe’l
6.2- Posa els noms dels alumnes de la classe que col·locaries a cada posició i justifica.











Què és el Rugby?
El ruby és un esport d'equip de contacte, que consta de dos equips amb quinze jugadors cadascú i consisteix en dues parts de 40 minuts i un descans de 10. Aquests lluitaran per la possessió de la pilota i per aconseguir plantar-la a terra a la zona demarca o d'assaig de l'equip rival amb una o dues mans i sense deixar-la anar.

Origens i modelitats.
El rugby va ser iniciat segons la tradició per William Webb Ellis, alumne de l'escola de Rugby. L'esport consisteix en avançar cap el camp contrari amb la pilota sota el braç, aprofitant l'ambigüitat que existia en les regles de l'antic futbol. En 1843 es formà el primer equip de rugbi. Dos anys més tard,la Rugby School impulsa unes regles per al joc.
El 2 de març de1871 es disputa el primer encontre internacional entre Anglaterra i Escòcia. El creixement de l'esport es va anant fent popular al llarg de molt de paisos i a le sescoles privades i universitats. Al llarg del anys van anat fundar equips, escoles i unions del ruby. El següent any es disputa el primer encontre als Estas Units entreles universitats de McGill i Harvard amb unes regles mixtes. L'any 1877, es decideix jugar amb 15 en lloc de 20 jugadors. El 1895 es produeix una escissió dins el món del rugbi i apareix la variant del rugbi lliga o de rugbi a XIII
El rugbi va mostrar un gran creixement a les Illes Britàniques entre el 1890 i el 1893. A Amèrica, en canvi, va decaure, a pesar de la creació, el 1894. A partir dels 80torna a créixer el rugbi. En 1995 va tenir lloc la primera Copa del Món de Rugbi, que es va celebrar a Nova Zelanda i Austràlia. L'èxit d'aquest esdeveniment mundial va portar a que en 1995 la IRB donés entrada al professionalisme del rugby.

Com s’hi juga? Reglament de l’esport.
Les principals característiques del rugbi són l'ús d'una pilota ovalada i la prohibició de passar la pilotaendavant amb les mans. La forma de guanyar terreny és, per tant, avançar corrent amb la pilota a la mà o xutant-la.
És un dels esports que més jugadors entre els dos equips aporta dins d'un mateix terreny de joc, més concretament Jugadors: 15 jugadors per equip, a la vegada entre els dos equips.
Les caracteristiques que té aquest esport són sobre tot l'honor i la valentia que els jugadors han detenir, ja que és un esport en el qual hi ha contacte físic, de manera que si no hi hagués un ordre i un respecte previ i continuat no podríem tenir una pràctica d'aquest esport en condicions òptimes.
Quan un partit finalitza, finalitza la rivalitat i tots els jugadors es reuneixen i parlen sobre el partit i les jugades que més rellevança han tingut i amb el mateix temps s’animen entra ells matiexos.Per el tema de la puntuació, cal fer un toc amb la pilota terra a la zona d'assaig de l'adversari, o fer passar la pilota a través dels seus pals, amb la finalitat d'aconseguir el màxim nombre de punts. Un assaig val 5 punts i la seva transformació 2 punts més. Els cops de càstig (o faltes) i els xuts a sobre bot (o drops) valen 3 punts.




Rugy XV. Situació en el camp.


. PrimeresLines
1 - Pilar izquierdo (loosehead prop)
2 - Hooker (hooker)
3 - Pilar derecho (tighthead prop)
Normalment són els membres més forts
Segones Lines
4 - Segunda línea izquierdo (lock)
5 - Segunda línea derecho (lock)
Sempre solen se els jugadors mes alts.
Tercera Linea
6 - Ala izquierda (left flanker)
Es el ala que usualmente forma del lado del scrum más cercano a la línea de touch.
7...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • lol xD
  • lol xd
  • LOL XD
  • XD LOL
  • lol xD
  • xD lol
  • lol xd
  • lol xD

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS