XERRADA JOAN FUSTER

Páginas: 3 (555 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2015
RESUM XERRADA JOAN FUSTER

A la xerrada van anar Vicent Pitarch (filòleg), Juli Capilla (curador) i Joan Francesc Mira (escriptor, destaca la seua obra Els Borja: família i mite).

Entre els temesque van parlar a la xerrada, van destacar el valencià a l'època del franquisme i les vivències que van tindre alguns d'ells amb autors de la Generació dels 60, com Joan Fuster (autor de Nosaltres elsvalencians i Combustible per a falles).

JULI CAPILLA

Aquest membre del col·lectiu format pels integrants anteriorment anomenats, va parlar sobre Joan Fuster, la relació dels seus companys ambl'autor i altres temes no tant relevants com que Joan Fuster escrivia per a un públic jove (en eixa època), i que Joan Fuster coneixia a Raimon. A més a més, va llegir una carta enviada per Joan Fuster aVicent Pitarch en la qual deia que no assistiria a una xerrada (1974) i la resposta que aquest li va donar.

VICENT PITARCH

El filòleg del grup va llegir un parell de cartes de Joan Fuster i explicàdetalls sobre la personalitat de Joan Fuster i experiències que va tindre amb ell. Diversos exemples d'això són que Joan Fuster te un autògraf de Joan Miró a casa, que els xiquets d'una escola quevan crear ell i Vicent Pitarch eren considerats “incapacitats” a finals del 1975, que Vicent Pitarch va convidar Joan Fuster al seu casament i este no va assistir, que Joan Fuster considerava al fill deVicent Pitarch com si fóra el seu net, que Joan Fuster anà amb Vicent Pitarch i la seua dona en cotxe a beure i van volcar, i que Joan Fuster tenia la mania d'escriure cartes perquè no li agradava lamàquina d'escriure (de fet, no va tindre una fins als seus últims dies). A més, aconsellà que llegirem cartes de la biblioteca perquè són “més fàcils de digerir”.

JOAN FRANCESC MIRA

L'escriptorconvidat a l'event parlà un poc sobre la seua vida, les seues experiències amb Joan Fuster i la seua opinió sobre l'obra d'aquest. Sobre la seua vida va contar-nos que treballà en una fàbrica...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Joan fuster
  • Joan fuster
  • joan fuster
  • Joan Fuster
  • joan fuster
  • Joan Fuster
  • joan fuster
  • Joan Fuster

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS