xgcfbhtgsfh

Páginas: 2 (318 palabras) Publicado: 23 de abril de 2013

-El Romanticisme com a moviment cultural i polític s'originà a Alemanya a final del segle XVIII, inicialment com a moviment literari però que ràpidament passà a influenciar totes les arts. Elpodríem veure com una reacció al racionalisme de la Il·lustració i el neoclassicisme, donant-li importància al sentiment. El seu caràcter revolucionari i trencador amb les convencions socials de l'època ésinqüestionable. La seva característica fonamental és la ruptura amb la tradició, amb l'ordre i la jerarquia dels valors culturals i socials imperants. El segle XVIII havia portat moltes renovacionspolítiques a Espanya. Pero als impulsos reformistes s´oposaven els sectors tradicionalistes del país. Naixeren així les anomenades "dues Espanyes", una conservadora i una altra lliberal.Buscaconstantment la llibertat autèntica. Com que el romanticisme és una manera de sentir i concebre la naturalesa, la vida i l'home mateix.

Característiques:

El Romanticisme va ser una reacció contral'esperit racional i hipercrític de la Il·lustració i el Neoclassicisme i anteposava, abans de tot:

·La major importància del sentiment enfront la raó.
·La forta tendència nacionalista de cada país.
·Ladel liberalisme en contraposició al despotisme il·lustrat.
·La de l'originalitat en contra la tradició grecollatina.
·La creativitat enfront a la imitació neoclàssica.
·L'obra imperfecta,inacabada i oberta en lloc a l'obra perfecta, conclosa i tancada.

Literatura:

La literatura es caracteritza per la recerca de l'originalitat, l'abandonament dels preceptes clàssics de composició i elpredomini de la lírica. Apareixen per primer cop personatges marginals vistos com a símbol de llibertat, i que estan al marge de les convencions socials. El jo de l'autor és el centre de la inspiració.Als Països Catalans coincideix amb la renaixença.

-Alguns autors destacats són:
·Gustavo Adolfo Bécquer
·Lord Byron
·Johann Wolfgang von Goethe
·Àngel Guimerà
·Victor Hugo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS