Ximpanze

Páginas: 2 (291 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2014
El ximpanzé és el nom comú per a les dues espècies existents de simi del gènere Pan. El Riu Congo delimita els hàbitats naturals d'ambdues espècies:[2]

Ximpanzé comú,Pan troglodytes: el ximpanzé més conegut, viu principalment a l'Àfrica Central i Occidental.
Bonobo, Pan paniscus: també conegut com el "Ximpanzé pigmeu", es troba als boscosde la República Democràtica del Congo.
Els ximpanzés són membres de la família Hominidae, juntament amb goril·les, humans i orangutans. Es pensa que els ximpanzés es vandividir de l'evolució humana fa aproximadament 6 milions d'anys i així les dues espècies de ximpanzés són els parents més propers dels humans, com a membres de la tribuHominini (juntament amb espècies extingides de la subtribu Hominina). Els ximpanzés són els únics membres coneguts de la subtribu Panina. Les dues espècies de Pan es dividiren fanomés al voltant d'un milió d'anys. Més d'un 99%[3] de les seqüències de l'ADN humà i ximpanzé són les mateixes.
Es considera ara el gènere Pan com a part de la subfamíliaHomininae a la qual els humans també pertanyen. Els humans compartim un avantpassat comú amb els ximpanzés de fa sis milions d'anys .[4] La recerca innovadora feta perMary-Claire King el 1973 trobà ADN idèntic en un 99% entre els éssers humans i els ximpanzés,[5] encara que la investigació des de llavors ha modificat aquella dada fins al94%[6] de semblança, amb algunes diferències al DNA no codificant. S'ha proposat fins i tot que les dues espècies de ximpanzés s'agrupin en el gènere Homo'. Un argument a favord'això és que altres espècies s'han reclassificat per pertànyer al mateix gènere sobre una base de menor similitud genètica que la que hi ha entre humans i ximpanzés.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ximpanze 1 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS