Xintoisme

Páginas: 2 (321 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2013
El shintoisme és una religió, si és que es pot dir religió, molt difícil de definir, per això existeixen varies definicions molt vàlides segons el punt de vista en què es mira. Per exemple:
Ésla religió indígena del poble japonès
és el Camí dels Déus
és un “culte-kami” (entenent per kami les divinitats del Japó[1], diferenciant-les de les introduides al país del contacte ambl'exterior)
són les cerimònies sagrades realitzades davant dels kami
és l'essència dels principis del govern imperial
és un sistema que recull els usos i costums correctes política isocialment
és l'ideal d'una moral nacional
és un sistema de patriotisme i lleialtat centrat en el culte a l'Emperador
és una forma pura i original, un culte de la naturalesa
és un culte delsavantpassats
és una barreja de culte a la naturalesa i culte als avantpassats
etc.
Però ajuntant tots aquests exemples, podem definir el shintoisme com el conjunt de disposicions ritualscaracterístiques i creences subjacents amb què el poble japonès ha celebrat, dramatitzat, interpretat i mantingut els valors principals de la vida nacional.
A partir d'aqui podem veure que elshintoisme té quatre maneres diferents d'activitat: les cerimònies de la Casa Imperial, el shintoisme domèstic (centrat en els kami-dana o personalitats del déu de les llars privades, el shintoisme deSantuari que s'expressa en les cerimònies dels santuaris públics, i el shintoisme de Secta o shintoisme religiós, el qual es basa en la fe personal i és expressat en les activitats de les moltesesglèsies de les diverses denominacions shintô.
És important saber que el shintoisme és una part fonamental de moltes estructures familiars i socials bàsiques i que solament existeix al Japó. A més, en elseu temps, el shintô va servir per adjudicar la ideologia bàsica pel desenvolupament d'aquest país com una nació-estat moderna. La forta influència que té es deu, en part, a la seva capacitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS