Xisco

Páginas: 2 (361 palabras) Publicado: 17 de abril de 2013
Dret a vaga

El dret a vaga esta regulat i reconegut A l'institut dels treballadors. El treballador en señal de protesta per condicions , te dret a no a na a fer feinasi així o acorda la majoria de companys de treball, als sindicats de treballadors a col·lectius socials que, de una manera molt visual, volen mostra la seva desacord.
Quan es convoca una vaga nototes les persones afectades volen secundarla. Aquestes persones han de ser respectades al la seva disicio.
Entre els vaguistes se anomenen esquirols a aquells treballadors que van a la feina.
Si untreballador fa vaga se li des-conta el dia del seu sol.


Una petita historia de la vaga

Algun dia va haver de ser. Concretament cap al 1170 a. C. amb el regnat de Ramsés III. Els egipcis van donarel tret de sortida d'una de les reivindicacions laborals més antigues.

Tot va començar en un poblat de la ribera occidental del Nil anomenat Deir el-Medina, un dels més pròspers assentamentsd'obrers i artesans de l'Antic Egipte. Comptaven que, abans de començar qualsevol obra, artesans i obrers signaven un contracte en el qual s'ajustava la durada del treball i el salari. Aquest es pagava enespècie, en forma de racions majors o menors en funció de la categoria de cadascú. A més, les famílies conreaven petites parcel · les i criaven porcs, cabres i ovelles.

El període laboral era dedeu dies, a raó de vuit hores diàries, i començava en sortir el sol. En acabar, no tornaven al poble sinó que passaven la nit en unes cases provisionals, aixecades al costat de la Vall dels Reis.L' primera vaga de españa

La vaga general a Espanya de 1855, es considera la primera vaga general convocada a la història d'Espanya. Va tenir lloc el 1855 i, encara que circumscrita a Catalunya, jaque era el principal, i gairebé únic, centre industrial espanyol (majoritàriament tèxtil) es considera per la seva importància, seguiment i repercussió, la primera vaga general a Espanya que va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS