xsxdsww

Páginas: 3 (728 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2014
BÀDMINTON
El Bàdminton és un esport en el qual s’enfronten dos jugadors ( individuals)R o dues parelles (dobles). El joc consisteix en colpejar un volant amb una raqueta per tal de fer-lo passarper damunt de la xarxa al camp de l’adversari de manera que aquest no el pugui tornar i guanyar el punt. La xarxa no pot ser tocada pel volant sinó serà punt per l’equip contrari.
EL CAMP
Pels jocsd'individuals, el terreny està delimitat per les línies laterals interiors i la línia de fons exterior. Per al joc de dobles, el terreny està limitat per les línies exteriors. Normalment les línies quedelimiten la pista es marquen tant per al joc d'individuals com el de dobles, en els dobles la pista és igual que en individual, però la zona de servei en dobles és més curta.


Reglament
Elpartit consta de 3 sets, i se l'adjudica el jugador que aconsegueixi vèncer en dos sets, sense necessitat de disputar-se el tercer si ja s'han aconseguit els dos primers. En cas d'empat a 20 punts, el setcontinua fins que s'aconsegueixen dos punts de diferencia, fins a un màxim de 30 punts.
Al principi de cada punt, el jugador que serveix i el que rep han de situar-se en diagonals oposades de la zonade servei. El servidor ha de colpejar el volant per sota de la cintura perquè aquest caigui a la zona de servei del rival.
Partit individual
S’inicia el partit amb un servei, aquest primer serveisempre es realitza des del quadre de servei dret del jugador que treu cap al quadre de servei dret del jugador que rep,el servei que es realitza sempre es en diagonal, i que quan el jugador que serveixporta un nombre parell de punts es realitza des de la dreta, i des de l'esquerra si porta un nombre imparell de punts.

El moment del servei és l'únic moment del joc d'un punt en què els jugadorshan d'estar en un lloc determinat del seu camp: dins del quadre de servei dret o esquerre del seu corresponent camp en diagonal amb el seu contrincant.

Respecte a la puntuació perquè un jugador...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS