yeah

Páginas: 3 (582 palabras) Publicado: 12 de abril de 2013
b-Realitza agrupacions segons àrees de comportament demogràfic similar. Justifica la teva classificació amb criteris geodemogràfics tant de la situació actual com de la seva trajectòria en relació ala transició demogràfica.

En el gràfic de dispersió dels 3 períodes podem denotar la baixada de la taxa de natalitat i de mortalitat en tot el planeta, causant un envelliment de la població.Podem fer diverses agrupacions segons les dades mostrades aquí:

-Franja lateral i central d’Àfrica: Aquestes regions patiran tant un descens de la natalitat com de la mortalitat, sent molt elevadaaquesta última taxa a causa del subdesenvolupament d’aquesta regió. Podem veure que a diferència de la resta de regions del Món, la mortalitat és la més elevada que a la resta i la previsió continuasent de que seran les regions amb més taxa de mortalitat.

-Nord i Sud d’Àfrica i Àsia: Aquestes regions estan en vies de desenvolupament, per tant, la arribada de medecines i la millora en el benestarfa baixar la taxa de mortalitat a nivells semblants dels països desenvolupats. En quant a la natalitat, la taxa va baixar del 1950 fins al 2010, amb previsió de mantenir-se al 2050.

-Amèrica iOceania: En aquestes regions, majoritàriament desenvolupades o en vies de desenvolupament, ha baixat la taxa de natalitat i hi ha previsió de que la taxa de mortalitat s’estabilitzi a nivells semblants ala taxa de natalitat, però sempre havent-hi més mortalitat. Això fa denotar que aquests països arribaran a unes condicions semblants a les dels països més desenvolupats.

-Europa i Amèrica delNord: Es on es concentra la majoria de països desenvolupats del món i on es concentra el major PIB, per la qual cosa la taxa de mortalitat en aquests països es inferior a la resta dels països del món.Podem observar entre el segon gràfic i el tercer que les dades de mortalitat gairebé no baixen, sent els primers països en estabilitzar-se aquesta dada. La natalitat, igualment, queda en uns nivells...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Yeah
  • Yeah
  • Yeah
  • Yeah
  • Yeah
  • Yeah
  • Yeah
  • Yeah

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS