yepa

Páginas: 9 (2156 palabras) Publicado: 12 de enero de 2015
RELIGIÓ
UNITAT 1
LA QÜESTIÓ SOBRE EL SENTIT DE LA VIDA
Preguntar-se pel sentit de la vida és molt important per tal d’assolir la felicitat personal però té una gran complexitat. En aquesta unitat intentarem veure en què consisteix la qüestió sobre el sentit i quines altres qüestions hi ha darrera.

A LA RECERCA DE RESPOSTES
Moltes preguntes sobre el sentit de la vida sorgeixeninevitablement al llarg d’aquesta ; i en algun moment exigeixen resposta, ja que la felicitat personal depèn de la profunditat de respondre-les.
Què vol dir la paraula “sentit”?
En primer lloc, és significat. Ens delim per conèixer la significació dels esdeveniments de la vida. Ens demanem el perquè i el per a què del que passa i ens passa rebel·lant-nos contra l’absurd i la manca de sentit.
En segon lloc,és direcció. És la pregunta “cap a on”. I també l’apliquem a la vida quan volem saber quin serà el nostre final, cap a on ens dirigim en aquesta vida i en un possible més enllà.
Sentit és significat, valor, orientació i finalitat.
Descobrir el sentit de la vida
La vida està constituïda d’actes aparentment aïllats, i s’han d’interpretar. Cada vida personal és un enigma per descobrir.
Quan esdescobreix , la vida es transforma. Tot pren valor i significat. La mirada que s’adreça al món veu una realitat renovada i la pròpia existència es viu amb goig i plenitud.
Sentit i felicitat
El sentit de la vida està lligada a la felicitat. Al llarg de la vida anem triant i prenent decisions a la recerca de nivells més alts de felicitat i van constituint allò que som.
La nostra felicitat depènde les nostres eleccions i de les nostres opcions. A través d’elles construïm dia a dia el sentit de la nostra vida.
UNITAT 2
RESPOSTES A LA PREGUNTA DEL SENTIT DE LA VIDA
La tasca fonamental de la cultura és donar sentit a la vida dels individus que componen la societat on és present. El pluralisme cultural o de cultures diferents és la varietat de possibilitats d’afrontar el sentit de lavida que es dóna en les societats actuals.
Les respostes globals que es donen al sentit de la vida, abracen tots els aspectes d’aquesta responent als múltiples interrogants. Però hi ha aspectes de la vida humana que no troben explicació en una resposta determinada, així que es buscarà a un altre model de resposta. Les persones ens resistim a viure sense sentit.
Aquest conjunt de respostes globalses classifiquen en:
Les que prescindeixen de tota realitat superior a la vida humana i construeixen el seu significat dins dels límits de la raó humana. Trobem la major part dels humanismes, dins del camp de la filosofia.
Les que compten amb una realitat superior a l’ésser humà, esperit o energia universal que governa els destins de la humanitat, però que no estableix relacions personals amb elsindividus. És una força superior i exterior a la història amb la qual es pot connectar a través de ritus o pràctiques determinats. Trobem les ciències ocultes en general, la màgia i la superstició.
Les que accepten l’existència d’un ésser superior, Déu, sota diferents advocacions i viuen la seva relació amb ell d’una manera més personal, més íntima. Trobem les grans religions ( hinduisme,budisme, judaisme, cristianisme i islam, i gran part de les religions primitives).
Les societats actuals no són tant monolítiques com abans, sinó que són molt més plurals culturalment. En el nostre entorn trobem tot tipus de resposta.
A més de respostes positives, també trobem la negativa: la vida no té sentit. A partir d’aquesta resposta sorgeixen moltes conductes, des de les persones que viuenarrossegant un fracàs vital intens en un grau més alt o més baix de profunditat, fins a les que decideixen treure’s la vida perquè troben menys sentit a continuar vivint que no pas a morir.

UNITAT 3
LA RECERCA DEL SENTIT DE LA VIDA
La majoria de propostes que han sorgit per donar sentit a la vida presenten un ideal de felicitat inabastable i que s’ha convertit en el motor de la vida de molts...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Yepe
  • Yepa
  • Yepa.
  • yepe
  • Yepes
  • Lurence Yep
  • Yep Psicologia
  • yepes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS