Yo quiero ser como Beckham

Páginas: 6 (1310 palabras) Publicado: 8 de febrero de 2015
Activitats de la pel·lícula; Quiero ser como Beckham.
1. Quines experiències al voltant de l’homosexualitat, la discriminació racial o la construcció de gèneres viuen alguns dels i de les protagonistes?
A la pel·lícula hi ha homofòbia, sobretot referit al fet que una noia jugui a futbol. Però no només en la família de la Jess, sinó també a la de la noia anglesa. Els papers del masculí i elfemení s'han quedat guardats en totes les cultures. En gairebé cap les dones tenen un tracte superior ni tampoc parcialment igual, normalment se les situa per darrere dels homes. Tot i que la societat hagi canviat en el fons ens costa comprendre que hi hagi dones que juguin a futbol i hagi nens que juguin a les cuinetes, sempre ens trobarem amb els vells ideals, estereotips, etc., Amb el cànon de ladona i de l'home.
També destaca el rebuig cap als homosexuals. Hi ha dos moments on s'aborda el tema: quan la mare de Jules l'acusa de ser lesbiana i quan l'amic de la Jess li explica que és gai. Als dos casos és notava menyspreu i decepció.
El racisme en aquesta pel·lícula també està molt present, pel fet que els protagonistes són una família hindú. A la Jess li agradava el seu entrenador defutbol que era irlandès i que per ser-ho també es ficaven amb ell, però a ella només li deixaven casar amb un noi que fos hindú i a més de bona família. En els partits de futbol, la Jess va tenir problemes perquè una jugadora de l'equip contrari la ella que li va dir pakistanesa. Però la Jess va seguir jugant i a més va aconseguir de nuvi al seu entrenador sense importar les races.


2.Fixem-nos en la caracterització d’ambdues cultures a través de la família sikh de la Jess i de la família anglesa de la Jules. Descriviu la indumentària i les cases on viuen. Què tenen de diferent? I en comú?
Les semblances que tenen les dues famílies són pràcticament inexistents, però una de les semblances que veig, és que tant la mare de la Jess, com la mare de la Jules no volen que les seves fillesjuguin a futbol, ja que ho veuen un “esport masculí”.
Les semblances en la indumentària també són poques, els pares de la Jess vesteixen amb roba típica de la seva cultura, però ella i la seva germana vesteixen com els anglesos, és a dir, com la Jules i la seva família.
Les cases de les dues protagonistes són iguals, l’únic que canvia és el decorat, ja que, per exemple, la de la Jess té un quadreal rebedor d’una persona important per la seva cultura.

3. Analitzar la seqüència en què la Jess és la responsable de llançar la falta que pot decidir el resultat final del partit. Què significa la substitució simbòlica de les jugadores a la barrera per les dones de la seva família?
Simbolitza que fins i tot en un dels partits més importants, on una persona important l’està observant perdecidir sobre el seu futur en el món del futbol, no deixa de pensar en la seva família, i en com anirà l’event més important de la vida de la seva germana. També pot significar por, por i temor a jugar el partit de futbol sense la consciència de la seva mare, ni de la seva família.


4. Què entenem per masculinitat i feminitat? Escriure els adjectius que emprem normalment per definir-los i provar“d’intercanviar-los”. Què passa en l’assignació d’actituds o característiques associades als homes quan són assumides per dones. I a la inversa?
La masculinitat és un conjunt de característiques culturals, que s'han anat construint a través de la història, associades al rol tradicional de l'home. Alguns exemples d'aquestes característiques són la força, la valentia, la seguretat, el no mostrarafectivitat, etc.
La feminitat, és el conjunt de qualitats i característiques que es manifesten en major mesura les dones en una cultura particular. És un concepte que al·ludeix als valors, característiques i comportaments tant apresos, com a característiques innates. És a dir, és com patró o model desitjable de dona. Alguns exemples d'aquestes característiques són debilitat, tendresa, timidesa,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Quiero Ser Como Beckham
  • Quiero ser como beckham
  • Quiero Ser Como Beckham
  • Quiero ser como beckham
  • Quiero ser como beckham
  • Puedo Ser Como Quiero Ser
  • Análisis de la película quiero ser como beckham
  • Quieres ser como ellos?

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS