Yo soy Sam

Páginas: 7 (1618 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2014
INTRODUCCIÓ
Aquest treball de M7, desenvolupament socioafectiu, és adient per a l’assignatura ja que parla de l’aferrament relacionat amb la pel·lícula “Yo soy Sam”.
Es pot veure al treball la relació entre pares i fills, i la importància d’aquesta sobre l’evolució dels nens en tots els àmbits, com ara l’escola, la relació amb altres persones, la seguretat, l’autonomia, etc.
És forçainteressant, ja que mai està de més saber les repercussions que pot tenir un mal o bon aferrament amb els nens, com els afecta i observar que les diferències entre un nen amb un bon aferrament i un altre que té un mal aferrament són considerables.













CONTINGUTS
1. Descriu la relació entre Sam i Lucy. Quin tipus d’aferrament tenen? Justifica la resposta amb exemples.
Sam és unhome amb una discapacitat mental que el fa pensar com un nen de 7 anys. La Lucy és la filla de Sam, que la va tenir amb una dona que no se’n va voler fer càrrec i la va criar ell sol.
Tenen una molt bona relació i a demés és recíproca. En Sam la cuida, la mima, li dóna amor, la protegeix i l’anima a que estudiï. Per altra banda, quan la Lucy comença a créixer se n’adona de la discapacitat del seupare i intenta ajudar-lo i protegir-lo.
L’aferrament que tenen és un aferrament segur. Des de ben petita la Lucy ha rebut tot l’amor, protecció i seguretat necessàries per tenir aquest aferrament, ja que en Sam s’ha preocupat de donar-li des d’un principi. Es demostra a la pel·lícula quan la nena busca al pare per jugar, per exemple: a la baralla de coixins o als gronxadors. També es veu quan éscarnestoltes i la nena està ballant feliç de veure al pare passar-s’ho bé, fins que el nens se’n riuen d’ell.

2. Descriu la relació entre Rita i Willy. Quin tipus d’aferrament tenen? Justifica la resposta amb exemples.
Rita és una advocada que treballa moltes hores al dia i que té un fill, Willy, d’uns 8 anys que passa moltes hores sol. La relació no és gaire bona, ja que el nen li guardarancor perquè el deixa apartat i només fa cas del treball.
L’aferrament que tenen es un aferrament insegur evasiu. En Willy passa massa temps sense la seva mare, per tant la Rita no pot donar-li l’amor i la seguretat que necessita per créixer amb un bon aferrament. Quan la mare està el Willy no li fa cas, no la busca per jugar, l’ignora. No té angoixa d’estar sol, ni plora però si li guarda rancorper deixar-lo sol. No té cap tipus de por als estranys, perquè, per exemple quan coneix a Sam parla amb ell, juga, però no fuig ni se sent malament. Un altre exemple d’aquest aferrament, és quan la mare arriba de treballar i el nen juga amb el patinet i no li diu ni hola a la Rita.

3. Relaciona la Lucy amb l’estabilitat de l’aferrament.
La Lucy al tenir un bon aferrament segur amb en Sam lipermet assimilar canvis en la seva vida sense que aquest aferrament canviï a insegur. És a dir, quan la nena pateix els riures dels nens cap al seu pare ho passa malament, però mai dubta d’ell ni deixa de tenir aquest aferrament. A demés ella sap que el seu pare és menys intel·ligent que ella i intenta ajudar-lo, intenta que aprengui amb ella, per tant, és una nena prosocial i empàtica. És molt capaçde regular les seves emocions i de demanar ajuda. A la pel·lícula es pot veure que és extrovertida, perquè de seguida fa amics a l’escola.
Si aquesta estabilitat no existís pel bon aferrament, probablement quan la Lucy hagués patit els canvis en la seva vida, com adonar-se’n de que el seu pare té una discapacitat o d’entrar per primera vegada a l’escola, aquest aferrament s’hagués tornat insegur.Per tant, l’aferrament són com els ciments d’una casa i encara que apareguin canvis a la vida del nen si l’aferrament és segur seran més fàcils de superar. És a dir, la base és l’important.

4. En quins moments es dóna la sincronia? Posa exemples.
La sincronia entre en Sam i la Lucy es dóna en certs moments, com per exemple en la baralla de coixins que tenen al llit. O quan s’estan gronxant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • YO SOY SAM
  • Yo Soy Sam
  • Yo soy sam
  • Yo soy Sam
  • el saman
  • Yo Soy Sam
  • Yo soy sam
  • YO SOY SAM

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS