Yoks

Páginas: 2 (388 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2012
[pic]

Facultat de Dret


Àrea de Dret del Treball i de la Seguretat Social




CAS PRÀCTIC 1 - ACCIDENTS DE TREBALL I MALALTIES PROFESSIONALS




SUPÒSIT DE FET





En JordiPla és un treballador per compte aliè de l’empresa editorial “Books & more”. Realitza una jornada laboral de 8 a 15 hores.





Quan finalitza la seva jornada de treball es desplaça habitualmental seu domicili, excepte els dimarts i els dijous que assisteix a un curs d’alemany després de treballar i abans d’arribar al seu domicili. Tot i que disposa d’un cotxe particulrar, normalment eldesplaçament entre el seu domicili a casa i viceversa el realitza en un autobús urbà.





El dimarts 19 de gener de 2012, en Jordi, que és fumador i pateix de pressió alta, va discutir fortamentamb el seu cap sobre els dies de vacances d’estiu que li pertoquen i sobre l’estat de la maquinària que utilitzen els treballadors a l’empresa, ja que en Jordi considera que es troba en mal estat i queconvindria que es canviés.





Sortint de la feina, en Jordi es va desplaçar amb l’autobús cap al curs d’alemany. Aquell dia l’autobus amb el qual viatja en Jordi va tenir un accident, totxocant amb un altre autobus que venia en sentit contrari.





Com a conseqüència de l’accident van resultar ferits diversos viatgers. En Jordi va patir una fractura al braç esquerra, lesió que liva impedir realitzar el seu treball habitual durant un mes.





QÜESTIONS





Argumenteu jurídicament, fonamentant-vos en la normativa aplicable, les següents qüestions:





1.Quina diferència hi ha entre l’accident de treball i l’accident no laboral?





2. Quina diferència hi ha entra la malatia professional, la malaltia comuna i les malalties a què es refereixl’article 115.2.e), f) i g) LGSS?


3. Les lesions que pateix en Jordi són derivades d’accident de treball o d’accident no laboral? En cas que considereu que és un accident de treball, de quin tipus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • yokse

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS