yomolo

Páginas: 8 (1824 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2015

Juan Ramón Jiménez Mantecón (Moguer, Huelva, 23 de desembre de 1881 – Santurce, Puerto Rico, 29 de maig de 1958) fou un poeta i professor universitari espanyol en llengua castellanaguardonat amb el Premi Nobel de Literatura l'any 1956, conegut sobretot per l'obra Platero y jo. Va néixer el 23 de desembre de 1881 a la ciutat de Moguer, població situada a la província de Huelva. Va estudiar ala Universitat de Sevilla la carrera de Dretper exigència del seu pare, encara que no va finalitzar els seus estudis. Els poemes de Rubén Darío, el membre més destacat del Modernisme en la poesia espanyola, el van commoure especialment durant la seva joventut. El 1900 va publicar els seus dos primers llibres de textos. La mort del seu pare aquell mateix any i la ruïna familiar li van causar unaprofunda preocupació, el 1901 ingressà a causa d'una forta depressió en un sanatori a Bordeus.


Juan Ramón Jiménez Mantecón (Moguer, Huelva, 23 de desembre de 1881 – Santurce, Puerto Rico, 29 de maig de 1958) fou un poeta i professor universitari espanyol en llengua castellanaguardonat amb el Premi Nobel de Literatura l'any 1956, conegut sobretot per l'obra Platero y jo. Va néixer el 23 dedesembre de 1881 a la ciutat de Moguer, població situada a la província de Huelva. Va estudiar a la Universitat de Sevilla la carrera de Dretper exigència del seu pare, encara que no va finalitzar els seus estudis. Els poemes de Rubén Darío, el membre més destacat del Modernisme en la poesia espanyola, el van commoure especialment durant la seva joventut. El 1900 va publicar els seus dos primers llibresde textos. La mort del seu pare aquell mateix any i la ruïna familiar li van causar una profunda preocupació, el 1901 ingressà a causa d'una forta depressió en un sanatori a Bordeus.

Juan Ramón Jiménez Mantecón (Moguer, Huelva, 23 de desembre de 1881 – Santurce, Puerto Rico, 29 de maig de 1958) fou un poeta i professor universitari espanyol en llengua castellanaguardonat amb el Premi Nobel deLiteratura l'any 1956, conegut sobretot per l'obra Platero y jo. Va néixer el 23 de desembre de 1881 a la ciutat de Moguer, població situada a la província de Huelva. Va estudiar a la Universitat de Sevilla la carrera de Dretper exigència del seu pare, encara que no va finalitzar els seus estudis. Els poemes de Rubén Darío, el membre més destacat del Modernisme en la poesia espanyola, el vancommoure especialment durant la seva joventut. El 1900 va publicar els seus dos primers llibres de textos. La mort del seu pare aquell mateix any i la ruïna familiar li van causar una profunda preocupació, el 1901 ingressà a causa d'una forta depressió en un sanatori a Bordeus.

Juan Ramón Jiménez Mantecón (Moguer, Huelva, 23 de desembre de 1881 – Santurce, Puerto Rico, 29 de maig de 1958) fouun poeta i professor universitari espanyol en llengua castellanaguardonat amb el Premi Nobel de Literatura l'any 1956, conegut sobretot per l'obra Platero y jo. Va néixer el 23 de desembre de 1881 a la ciutat de Moguer, població situada a la província de Huelva. Va estudiar a la Universitat de Sevilla la carrera de Dretper exigència del seu pare, encara que no va finalitzar els seus estudis. Els poemesde Rubén Darío, el membre més destacat del Modernisme en la poesia espanyola, el van commoure especialment durant la seva joventut. El 1900 va publicar els seus dos primers llibres de textos. La mort del seu pare aquell mateix any i la ruïna familiar li van causar una profunda preocupació, el 1901 ingressà a causa d'una forta depressió en un sanatori a Bordeus.

Juan Ramón JiménezMantecón (Moguer, Huelva, 23 de desembre de 1881 – Santurce, Puerto Rico, 29 de maig de 1958) fou un poeta i professor universitari espanyol en llengua castellanaguardonat amb el Premi Nobel de Literatura l'any 1956, conegut sobretot per l'obra Platero y jo. Va néixer el 23 de desembre de 1881 a la ciutat de Moguer, població situada a la província de Huelva. Va estudiar a la Universitat de Sevilla la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • yomolo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS