Zara. Segmentación

Páginas: 5 (1045 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2013
1. Resum

Inditex és una empresa espanyola d’èxit situada entre les tres empreses més importants del món en el sector de la distribució de moda. Va ser creada per Amancio Ortega, el qual va saber gestionar amb una gran visió de futur, la capacitat d’evolució d’aquest sector en el seu moment, i adaptar-se als canvis abans que ningú.

Amb una producció Just in time i un sistema de comunicació,logística i distribució excepcionals, el grup Inditex no té gairebé gens d’estoc i la rotació dels seus productes a les botigues és molt ràpida, adaptant-se en un temps rècord als canvis de tendència i demandes dels clients.

Zara és la pedra angular del grup Inditex, però amb els anys han sorgit diferents marques-cadena que cobreixen diferents segments de mercat dins del mateix sector queZara. Dos exemples d’aquestes en són: Pull&Bear, el qual està orientat a tendències juvenils amb una cultura de carrer, alternativa i amb afinitat per a les noves tecnologies i Bershka, dirigit a un públic més adolescent amb tendències més radicals i desmarcades.

Un dels punts clau per als clients del grup Inditex és que aquest és capaç d’oferir productes amb molt bona relació qualitat-disseny-preui que a més ho pot fer més ràpid que la seva competència.

2. El grup Inditex i concretament Zara inverteix en publicitat i comunicació?

Les polítiques de comunicació i imatge de Zara representen un 0,3% de la facturació total, envers el 4 o 5% que hi inverteixen les empreses competidores. Zara només s’anuncia a l’inici de temporada, a l'inici de rebaixes i durant l'obertura de novesbotigues.

Zara basa la seva comunicació i imatge en les seves botigues i en el personal que hi treballa. Treballa per al client, i és dins la botiga on es comunica, dóna imatge i recull la informació valuosa respecte aquest: què compra?, com ho vol?, quan ho vol?, etc. A més a més, Zara promociona la seva imatge cosmopolita, globalitzada i urbana situant les seves botigues a emplaçaments escollitsestratègicament, zones d'alta activitat comercial a les ciutats on està present i a la millor zona possible. També juga un paper essencial l’interiorisme de les botigues i la formació del personal per a que facin sentir al client còmode i ben atès en tot moment.

3. Inditex gaudeix de les condicions o requisits per a segmentar el mercat? Quines segmentacions de mercat ha realitzat?

Inditex harealitzat diverses segmentacions de mercat dins del seu sector i ho ha fet amb èxit, inclús existeix auto-competència en el grup gràcies a aquestes segmentacions. Existeix una segmentació per edat i estil de vida marcada a les diferents marques de Inditex. Pull&Bear és una marca destinada al públic juvenil que s’identifica amb la moda urbana i les últimes tendències en música, art i tecnologia.Bershka s’encara a un públic adolescent que es sent més radical, desmarcat i amb identitat i estil propis diferents de la resta. Ofereix preus més assequibles i amb una alta capacitat d’adaptació als canvis. Stradivarius, destinat també a un públic adolescent i juvenil com els dos anteriors, segmenta amb un disseny avantguardista però no tant radical com Bershka. Amb Massimo Dutti, ha segmentat per aun públic una mica més adult, a partir de 25 o 30 anys, amb un estil més clàssic i convencional i de gamma més alta que les altres marques de Inditex. Inicialment estava encarat només al sector masculí, però més tard es va ampliar satisfactòriament als sectors femení i infantil. Amb la marca Oysho, Inditex recull el sector de la roba interior femenina d’alta qualitat i disseny; i amb Kiddy’sClass es dirigeix al segment infantil. L'última aposta del grup Inditex ha estat entrar en el segment d’articles per a vestir i decorar la llar. Ofereix les últimes tendències en aquest sector amb qualitat i un preu assequibles.

El fet que arribi a haver competència entre les pròpies marques del grup ens indica com d'afinada arriba a ser la segmentació de mercat que ha dut a terme Inditex,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Zara- Cortefiel Segmentación
  • Zara
  • Zara
  • zara
  • EL ZAR
  • Zara
  • Zara
  • zara

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS