Zara Y El Librero De Bagdad

Páginas: 4 (789 palabras) Publicado: 3 de junio de 2012
5.1. Classificació dels organismes marins

Segons la seva anatomia i forma, els peixos poden ser classificats en tres grans grups o Classes: els ciclostomata, amb formes bastant arcaïques,considerats també com peixos sense mandíbula; els condrictios o peixos cartilaginosos, i els osteictios o peixos ossis. Ciclostomata: Dintre dels ciclostomata figuren els petromizontidos i els mixinoideos.Aquests éssers es caracteritzen per la simplicitat del seu esquelet, que correspon al d'un vertebrat molt primitiu.
Els petromizontidos tenen un cos anguiliforme, i a pesar de posseir una boca immòbil,són uns voraços depredadors. Això ho han aconseguit gràcies a que aquesta estructura té forma de ventosa, amb dents córneos molt afilats, pel que quan la lamprea , un dels seus integrants, ataca a laseva presa, s'adhereix fortament a la superfície del seu cos. Per si això fora poc, en la seva boca posseïxen unes glàndules la secreció de les quals impedeix la coagulación de la sang, amb el que elpeix depredado es dessagna amb molta rapidesa. Els mixinoideos o mixinos (coneguts com peixos bruixa o anguilas bavoses ) també posseïxen un cos de forma llarga i cilíndrica, encara que més semblantal d'un cuc que al d'una anguila, doncs és més senzill. Viuen en els fons marins, fins i tot a gran profunditat, on sepulten la meitat del seu cos deixant fora solament l'orifici nasal i la boca,preparats per a captar l'aliment. Aquest pot ser restes d'altres animals que cauen al fons del mar, però també peixos vius amb dificultat per a moure's, als quals ataquen introduint-se entre les brànquiesi segregant un líquid que recobreix l'epiteli respiratori, el que acaba per asfixiar a la víctima.
Condrictios o peixos cartilaginosos Condrictios , una de les tres classes de peixos vivents que escaracteritzen per tenir un esquelet cartilaginoso. Totes les espècies de condrictios posseïxen unes escates afilades que semblen dents (cridades escates placoideas). De vegades, com ocorre en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • zara y el librero de bagdad
  • Zara Y El Librero De Bagdad
  • Zara y el librero de bagdad
  • Zara y el librero de Bagdad
  • Ensayo Zara y El Librero De Bagdad
  • librera
  • LIBRERO
  • Bagdad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS