Zjxkkch

Páginas: 3 (604 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2012
1. Fitxa Tècnica:
Arquitecte: Frank Owen Gehry
Any d’Inauguració - Anys d’etapa constructiva: 18-O 1997 | 1992-1997
Tipus d’edifici: Museu2. Fotografies


3. Biografia de L’Arquitecte e Història de L’Edifici
Frank Owen Gehry:
Va néixer amb el nom d'Ephraim Goldberg a Toronto, Canadà, però va adoptar més tard lanacionalitat estatunidenca. Es va graduar el 1954 dels seus estudis d'arquitectura i va començar a treballar a l'estudi de Victor Gruen i associats a Los Angeles. Va haver d'absentar-se durant un any perassolir el servei militar, i al seu retorn va ser admès a l'Escola de Disseny de la Universitat d'Harvard per estudiar urbanisme.
El 1961, ja casat i amb dues filles, Gehry es va traslladar amb la sevafamília a París, on va treballar a l'estudi d'André Rémonder. L'educació francòfona que havia rebut al Canadà li va anar de gran ajuda per viure a París. Va romandre-hi un any, durant el qual vaestudiar les obres de Le Corbusier i d'altres arquitectes francesos i europeus, així com les esglésies romàniques existents a França.
Quan va tornar a Los Angeles, Gehry va obrir el seu propi despatxd'arquitectura.

Gehry és un dels arquitectes contemporanis que considera que l'Arquitectura és un art, en el sentit que un cop acabat un edifici, aquest ha de ser una obra d'art, com si fos unaescultura. Per a acostar-se cada vegada més a aquest ideal, Gehry ha anat treballant als seus successius projectes en aquesta direcció, sense abandonar altres aspectes primordials de l'Arquitectura, com lafuncionalitat de l'edifici o la integració d'aquest en l'entorn.
Galadorns: Destaquen
1 Premi Pritzker
1 Golden Medal for Architecture
1 National medal of Arts
1 Premi Friederich Kiesler
1Praemium Imperiale

Museu Guggenheim
Dissenyat pel gabinet d'arquitectes de Frank Gehry, va ser obert al públic al 1997 i alberga exposicions d'art d'obres pertanyents a la fundació Guggenheim i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS