zones de catalunya

Páginas: 5 (1010 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2014
ZONES DE CATALUNYA

Roques Calcàries:
Afloren en diversos indrets de la cinglera sud del Montsec de Rúbies, prop de Santa Maria de Meià, i a causa de la seva extraordinària finesa de gra, han conservat una gran quantitat de vegetals i animals fossilitzats. Els dos afloraments més coneguts són els de “La Pedrera de Rúbies” i “La Cabrua” que han estat excavats per institucions nacionals iestrangeres en els darrers 30 anys.
Situació Geogràfica:
Els dos afloraments de la geozona, “La Pedrera de Rúbies” i “La Cabrua” es troben situats al vessant meridional del Montsec de Rúbies(Lleida). L’aflorament de “La Pedrera” es troba localitzada a 1.5 km en direcció Est del poble abandonat de Rúbies, a una alçada de 900 m. L’aflorament de “La Cabrua” es troba en el pas del mateix nom, a 6 kmdel poble de Santa Maria de Meià, en direcció nord-est.




La fauna i la flora:
L’àrea del Montsec, per la seva situació geogràfica, representa el límit tant meridional com septentrional per a moltes espècies.
El seu clima predominant es pot definir com continental-mediterrani, d’hiverns freds i estius calorosos, i subalpí als cims. La seva diversitat, tant vegetal com de la fauna, es deguta la gran varietat d’hàbitats que dona el seu relleu en una àrea relativament reduïda. Tipus:
Rèptils: dues espècies d’escurçó, la cobra de ferradura i els llangardaixos verds.
Ambient aquàtic: la llúdriga, el tritó pirinenc, diverses espècies de granotes i gripaus, peixos(barb comú, la truita, el lluci..)
Ambients forestals, agrícoles i de transició: marta, eriçó, teixó, guineu, gat fer,senglar, esquirol(mamífers). Pit roig, verdums, cornelles, bec groc(Aus mes representatives)
Ambient rupícola: ratpenats, diversitat d’insectes i aràcnids.
Fotos
Gamarús llúdriga



Gripau comú Fagina

Conglomerats:
El conglomerat, com la grava, es una roca detrítica de mida superior als 2 mm, però cimentada. És abundant atot Catalunya, sobretot al Montsant, Montserrat, Sant Llorenç de Munt i les Guilleries. 
MONTSERRAT
Els conglomerats de Montserrat són força heteromètrics, de clastos arrodonits que es toquen els uns als altres, la matriu és escassa i presenten una bona cimentació. La litologia dels còdols és força variada, amb roques paleozoiques (lidita negra, pissarres i pòrfirs) i mesozoiques (diferents tipusde calcàries, sovint amb fòssils, i gresos). Els còdols procedien de l’erosió dels relleus en formació de l’antic massís Català, que ocupaven, per exemple, l’actual Vallès. Aquests còdols eren arrossegats per cursos d’aigua torrencials i dipositats en forma de cons de dejecció.

Situació Geogràfica:
Montserrat és una vila i municipi situat al nord de la comarca del Baix Llobregat. El termemunicipal limita al nord amb Vacarisses, a l'est amb Viladecavalls a l'oest amb el riu Llobregat i Esparreguera i al sud amb el terme municipal d'Abrera.


La fauna i la flora:
Encara que té una aparença de muntanya més aviat erma i rocallosa, quan ens endinsem pels seus camins descobrim fins a quin punt la vegetació és ufanosa i la fauna viu en estat salvatge. A la muntanyade Montserrat hi predominen els densos alzinars que proporcionen un sotabosc una mica més humit, la qual cosa permet que hi proliferin arbustos i lianes. L’alzinar l’aromàtic romaní s’acompanya de la popular farigola. Avui dia, les espècies que s’hi poden trobar són, en general, típicament mediterrànies per bé que conviuen en certs ambients de la serra amb algunes de tendència centreeuropea. Hiconviuen mamífers, rèptils, ocells rupícoles i, de tant en tant, es pot veure algun rapinyaire. Els ocells són molt nombrosos i visibles a Montserrat, els seus càntics i la seva presència han marcat part de la història de la muntanya; ballesters, roquerols, pela-roques, tords o bruels han conviscut en harmonia des de fa segles. A la muntanya de Montserrat es poden veure porcs senglars, esquirols...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • catalunya
  • Catalunya
  • Catalunya
  • L'independéncia de Catalunya.
  • Aus De Catalunya
  • independencia de catalunya
  • origenes de catalunya
  • La Industria A Catalunya.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS