A La Recerca De Què És L' Amor

Páginas: 3 (558 palabras) Publicado: 31 de diciembre de 2012
" A la recerca de què és l' amor.
En l' antropologia platònica destaca el tema de l' amor o eros. I és que, tal com ja hem apuntat, l' amor o anhel de bellesa és el que pot restituir les ales a lanostra ànima perquè torni al seu estat originari. El banquet és un diàleg bàsicament dedicat a fer un elogi de l' amor. Els sis convidats-protagonistes exposen successivament la seva visió de l' amor oeros. Aquí pots veure una petita mostra del que es diu en el diàleg.
Convidat: Fedre
Concepció de l' amor: Elogia la figura de l' amant que no pas la de l' amat. L' amant està posseït per una forçadivina que el fa capaç de realitzar proeses: en conseqüència, l' amor és la força inspiradora de grans gestes.
Convidat: Pausànies
Concepció de l' amor: És el següent a parlar, concep l' amor comuna força que transforma la pròpia personalitat. L' enamorat se sent estimulat a desenvolupar, guiat per l' amat, la seva persona.
Convidat: Erixímac
Concepció de l' amor: Des d' una perspectivamèdica i biològica, elogia el poder o força generadora de l' amor: tota la natura, diu, està impregnada d' amor.
Convidat: Aristófanes
Concepció de l' amor: Veu l' amor com el desig de trobar el que ensmanca. Segons ell,  l' amor neix de la mancança i de la nostàlgia, ens veiem incomplets i necessitem l' altre: som un fragment que aspira a la seva totalitat. Il·lustra la seva visió amb el mite deles tres classes d' amor. Al començament, diu, existien tres tipus d' humans de constitució doble a la dels actuals humans: homes (dos homes actuals), dones (dues dones) i andrògins (un home i una donaactuals). La seva potència i atreviment eren tal que, aviat, el potent Zeus s' enfurismà i, com a càstig, els debilità tot partint-los en dos. Per això, des d' aleshores, cada meitat cerca la sevaaltra meitat. L' amor és el desig de tornar a la meva situació originària: jo només seré feliç si trobo la meva autèntica meitat, la meitat que em manca.
Convidat: Agató
Concepció de l' amor: Parla...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • l amor
  • l, amor
  • Amor en l nea
  • l amor fe jundd
  • AMOR L QUID1
  • El amor y l abúsqueda de sentido
  • QUADERN DEL VIATGE I DE L AMOR
  • Amor .L.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS