A La Recerca D'Una Pàtria

Páginas: 6 (1402 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2012
1.1 LA CAIGUDA DE TROIA.
A) Els grecs ordiren una estratagema, construïren un cavall de fusta gegantesc i amagaren els millors guerrers que tenien al seu interior. Després fingiren que abandonaven a la guerra per a tornar a la seva enyorada pàtria i feren córrer la veu entre els troians que aquell cavall era una ofrena destinada a Minerva. Els grecs se n’anaren , però no a Grècia sinó quedesembarcaren a un lloc proper a Troia. I allí van esperar.
La funció de Sinó és fer creure als troians que a ell els grecs, volien cremar-lo per a regal de un déu i ell va fugir, així els troians creien que els grecs l’havien enganyat i va poder dur a terme el pla.
Els troians creien que minerva havia castigat a Laocoont per haver-li clavat la llança al gegantesc cavall.
B) Eneas descobreix lamissió que ha d’acomplir en un somni en el qual Héctor li demana que fuga de la ciutat per a crear una nova pàtria.
C) El rei mor d’una forma cruel i despietada. El grec Pirros el va matar enfonsant-li l’espasa fins al pit. Eneas no mata a Helena perquè se li apareix la seva mare, Venus i ho impedeix.

1.2 ELS PERILLS DEL MAR.
A) Van decidir abandonar Tràcia perquè el rei d’allí havia matatPolidor per a quedar-se amb els diners dels troians. L’error és que Apol•lo els diu que ha de anar al lloc on es va crear el llinatge troià, aleshores ells creuen que es Creta, però el lloc on han d’anar es Itàlia.
B) Decideix viatjar a Itàlia perquè una nit se li aparegueren de Troia i li ho van dir. Celeno els va dir que arribarien a Itàlia, però abans de acabar les muralles de la ciutat queconstruiran, patirien tanta fam que es veurien obligats a menjar-se les taules. Ho sabrà perquè es trobarà una truja blanca donant-li a mamar a tretze garins, també blancs, aquestos animals li indicaran el lloc on ha d’establir-se definitivament.
C) El capítol acaba amb la mort d’Anquines, pare d’Eneas.

1.3 BENVINGUDA A CARTAGO
A) Juno guarda rancor als troians perquè molts anys abans, el jovetroià Paris s’havia vist obligat a decidir quina era la més bella entre tres deesses: Venus, Minerva i la mateixa Juno. París s’havia decantat per Venus, i Juno mai no li ho havia perdonat. Juno recorre a la ajuda de Èol, per a destrossar la flota de Eneas.
B) Els troians reben el ajut de Neptú i de Mercuri, Neptú els digué als vents que tornaren a la seua presó i que li digueren a Èol que ell es elúnic que mana en els mars. I Mercuri va fer que Dido i tot el seu poble oferiren la seva amistat als troians.
C) Dido vivia a les llunyanes terres de Tiri era esposa de Siqueu, un home ric. Siqueu va ser assassinat, sense que s’esbrinés qui va cometre aquell crim. Però una nit, mentre Dido dormia, se li va aparèixer l’esperit del seu espòs. I li va dir que l’havia matat el seu germà Pigmalió, perapropiar-se de les seues riqueses. Li va dir que recolliria que va aconseguir, que estava sepultat al lloc que li va dir, I li va dir que fugira de Tir amb tots els que volgueren acompanyar-la. L’enyorança d’Eneas per la seva pàtria es veu manifestada en les llàgrimes que li ixen al veure unes imatges molt evocadores, de les escenes de la guerra de Troia.

1.4 DIDO I ENEAS
A) Dido es resisteix aestimar a Eneas perquè no vol trencar el vot de fidelitat eterna que li va fer al seu difunt espòs. Els avantatges que veu Anna en el matrimoni de Eneas i Dido són, donar a Cartago un futur esplendorós.
B) Dido creu que Eneas vol fugir d’amagat. Dido es una dona impulsiva i apassionada.
C) Segons la tradició, Eneas havia traït Dido, cosa que havia provocat que els cartaginesos juressin odietern als descendents del troians.

1.5 EXÈQUIES FÚNEBRES
A) Juno li digué a Iris que es barrejara amb les dones troianes prenent l’aparença de l’anciana Bèroe, que tots respecten, i sembrar el descontentament entre aquelles dones. Per a ajudar a Eneas va enviar una tempesta al damunt de les naus per a salvar-les. Eneas va decidir embarcar-se amb la seua minvada flota, i seguir fins Itàlia....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Actividades de ''A la recerca d'una pàtria''
  • A la recerca d'una pàtria (preguntes del llibre)
  • recerca patria
  • recerca
  • projecte de recerca
  • Treball de recerca
  • Treball de recerca
  • Treball recerca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS