A Midsummer Night

Páginas: 2 (393 palabras) Publicado: 18 de junio de 2014
A Midsummer Night's Dream

L’Acció de l’òpera recau, segons la meva opinió, en dos personatges. Per una banda, tenim al rei de les fades Óberon, que maquina durant tota l’obra per tal de manipularles persones del seu voltant i és qui crea tota la trama d’amor i desamor, i qui finalment fa tornar les coses a la normalitat abans que el mal sigui massa gran. Per altra banda, tenim al folletmaldestre Robin, l’enviat d’Óberon que intenta complir amb les ordres, però que ho embolica tot i acaba sent la mà executora durant tota l’obra.
En el cas del rei Óberon, està interpretat per uncontratenor que, mirant a l’òpera clàssica (ja que hem de recordar que és tracta d’una obra anglesa i moderna) dista molt dels clàssics tirans o malfactors que acostumen a tenir una veu greu recordant a lesseves intencions obscures. Ell, que manipula els sentiments de la resta de personatges, és qui rep el paper musical més agut i això trenca amb el tractament musical d’aquest sentit que he explicat.
Enel cas del follet Robin, és la executora del rei i qui, acatant les ordres d’aquest, aplica l’elixir que farà que els protagonistes de l’obra s’enamorin entre ells de forma descontrolada. Aquestpersonatge és l’acció del rei, un personatge maldestre i sense gaire intel·ligència que domina l’acció, però no per pròpia voluntat sinó per lleialtat i por. Cal dir, Robin té un paper musical estrany comel seu personatge. En cap moment de l’obra canta o entona una nota. És limita a fer petites frases planes i sense musicar-les. Aquest fet és inversemblant dins una òpera, ja que tots els personatgescanten en aquest tipus d’obra, però en el seu cas li dóna personalitat al personatge.
Do tota manera, el personatge de Robin i el rei Óberon estan molt lligats ja que són ells dos qui donen acció al’obra embolicant a la resta de personatges en una disbauxa amorosa. Per aquest motiu, no he elegit un sinó dos personatges per la pregunta “quin personatge dóna acció a l’òpera?” ja que considero...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • A Midsummer Night
  • wekend night
  • Oracle night
  • The night
  • Quiz Night
  • DARK NIGHT
  • Pilsen Night
  • good night

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS