A una hermosa dama de cabell negre que es pentinava en un terrat ab una pinta de marfil

Páginas: 3 (568 palabras) Publicado: 17 de enero de 2014
A una hermosa dama de cabell negre que es pentinava en un terrat ab una pinta de marfil, de Francesc Vicenç Garcia.

Aquest poema és de Francesc Vicenç Garcia va néixer el 1582 i va morir al 1623,va ser un dels poetes catalans més cèlebres d'aquests últims tres segles XVI, XVII i XVIII. Es conegut també com el “Rector de Vallfogona” pel càrrec que va ocupar en aquesta parròquia. Escaracteritza pel seu humor gruixut i exagerat i per la seva facilitat de passar del grotesc al sublim, per això se l'inclou dins el Barroc. És capaç de crear un sonet que recull les dues característiquesbàsiques del Barroc: l'artifici i el contrast.

El tema que es tracta en aquest sonet és la dama que s'està pentinant a dalt d'un terrat i el dolç combat que mantenen la pinta de marfil amb els cabellsnegre de la dama.
Aquest sonet està estructurat en dos quartets els quals inclouen la unitat temàtica i plantegen el tema principal, i dos tercets que acaben amb la conclusió. Està estructurat encatorze versos decasíl·labs (4+6), d'art major i de rima consonant, rimes encreuades i també encadenades. En els dos primers quartets ens mostra el dolç combat entre els cabells d'or més fi amb els definíssima atzabeja, ja que es produeix un contrast amb el blanc expressat pel marfil, la neu i l'oposat, el negre del color de l'atzabeja dels cabells. En els dos últims tercets el protagonista és el jopoètic, un home que queda meravellat per la seva bellesa, el qual observa sense cessar a la dama des de la distància mentre aquesta es pentina, i no s'implica en el que està mirant. Aquest jo poèticque adopta el paper de narrador, és un home que observa a una dama amb tot detall i es queda meravellat per la seva bellesa.
Francesc Vicenç Garcia parteix d'elements renaixentistes a l'hora deconstruir el seu poema, perquè ell tenia una mentalitat diferent respecte als poetes del Renaixement. Critica i paròdia que fa del Renaixement, el nom de Flora i la poesia bucòlica i l'espai del terrat....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • A una hermosa dama de cabell negre que es pentinava en un terrat ab una pinta de marfil
  • A una hermosa dama de cabell negre que es pentinava en un terrat ab una pinta de marfil
  • A una hermosa dama de cabell negre que es pentinava en un terrat amb una pinta de marfil. francesc vicent garcía
  • COMENTARI DE TEXT: A una hermosa dama de cabell negre, que es pentinava en un terrat ab una pinta de marfil
  • A Una Hermosa Dama De Cabell Negre
  • a una hermosa dama de cabell negre
  • a una hermosa dama de cabell negre
  • A una hermosa dama de cabell negre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS