B. F. Skinner

Páginas: 2 (296 palabras) Publicado: 3 de octubre de 2012
(Burrhus Frederic Skinner, Susquehanna, 1904 - Cambridge, EUA, 1990) Psicòleg nord-americà. Va obtenir el doctorat en psicologia per la Universitat de Harvard el 1931, i va continuar lesseves investigacions en la mateixa universitat com a assistent de laboratori de biologia amb el professor Crozier, el 1936 va començar a treballar com a professor a la Universitat deMinnesota, on va romandre nou anys.
El 1938 Skinner va publicar el seu primer llibre, Les conductes dels organismes, i després d'un breu període a la Universitat d'Indiana, es va establir a Harvard(1948). Influït per la teoria dels reflexos condicionats de Pavlov i pel conductisme de John B. Watson, Skinner va creure que era possible explicar la conducta dels individus com un conjuntde respostes fisiològiques condicionades per l'entorn, i es va lliurar a l'estudi de les possibilitats que oferia el control científic de la conducta mitjançant tècniques de reforç (premi dela conducta desitjada ), necessàriament sobre animals.
Entre els experiments més cèlebres de Skinner cal citar l'ensinistrament d'unes coloms per jugar a ping-pong, l'anomenada caixa deSkinner, encara avui utilitzada per al condicionament d'animals, o el disseny d'un entorn artificial específicament pensat per als primers anys de vida de les persones.
El seu conductismeradical aixecar abundant polèmica al seu país, i va aconseguir una fama notable amb la publicació de la novel · Walden 2 (1948), en què s'especulava sobre una societat futura totalmentprogramada amb tècniques d'enginyeria de la conducta.
En el seu assaig Més enllà de la llibertat i la dignitat (1971), Skinner va defensar que aquests conceptes resultaven en últim termeperniciosos per a la societat, i que l'única manera d'aconseguir una convivència òptima passa necessàriament per aplicar unes tècniques adequades en el disseny de la conducta dels seus membres.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • B. F. Skinner
  • B. F. Skinner y el Conductismo Radical.
  • B. F. Skinner
  • B. F. Skinner y el conductismo
  • B. skinner
  • Contribución Que Hicieron A La Ciencia De La Psicología Sigmund Freud Y B. F. Skinner.
  • Resumen B F Skinner Sobre El Conductismo 18 Julio 2015
  • Skinner b f

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS