Bosó de Higgs

Páginas: 2 (287 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2014
Bosó de Higgs- Accelerador de partícules

Accelerador de partícules:
Per començar dir que és un dispositiu que utilitza camps electromagnètics per accelerarpartícules carregades elèctricament de manera que aquestes xoquin entre elles per arribar a grans velocitats properes a la velocitat de la llum i energia molt elevada. Hi han dostipus d’acceleradors de partícules, els lineals i els circulars:
Accelerador de partícules lineal (linac): proporciona a la partícula subatòmica carregada petits incrementsd’energia quan passa a través de camps electromagnètics.
Accelerador de partícules circular: aquests acceleradors utilitzen camps magnètics amb els elèctrics i així podenaconseguir millors acceleracions en un espai més reduït.
Poden haver acceleradors de partícules tan petits com els que hi ha dintre dels televisors o tan grans com elsquilomètrics hi ha a arreu del món. Els acceleradors més grans poden servir per saber l’origen del Big Bang i s’espera que en un futur es puguin crear forats negres. El mésgran creat fins ara és el LHC a Suiza que ha sigut un dels experiments humans més cars de la història i tot per saber d’on venim i com es va crear tot el que ens envolta. ElLHC fa uns 27 de quilòmetres de longitud per on passen totes les partícules que han de xocar.

Relació entre els acceleradors de partícules i el Bosó de Higgs:Bàsicament la relació principal és que per crear el Bosó de Higgs es necessita un accelerador de partícules molt potent com el LHC ja que fa uns anys es va aconseguir crear la grancol·lisió entre partícules i va aparèixer el Bosó de Higgs que va permitir estudiar-ho i saber més coses sobre la creació de l’univers, és a dir, el Big Bang.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El boso n de Higgs
  • Bosó de Higgs
  • El Bosó de Higgs
  • Boso De Higgs
  • Bosó De Higgs
  • El Bos N De Higgs Impresiona Y Decepciona 1
  • Acaso Hemos Encontrado El Bos N De Higgs
  • Bos N De Higgs

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS