E.fisica

Páginas: 7 (1543 palabras) Publicado: 23 de mayo de 2011
CONCEPTE D’ESCALFAMENT
* Consisteix en la mobilització gradual i progressiva de tots els músculs i articulacions per poder dur a terme després esforços intensos i obtenir el màxim rendiment sense patir cap lesió.
Gracies a l’escalfament augmenta la temperatura corporal, millora el reg sanguini, creix la coordinació neuromuscular i augmenta l’eficàcia cardíaca, es a dir, posa a l’organismea punt en un esforç més intens.

COM AFECTA L’ESCALFAMENT AL NOSTRE ORGANISME?

* SISTEMA CARDIOVASCULAR: Augmenta la freqüència cardíaca ( pulsacions per minut ) i també la quantitat de sang que circula.

* SISTEMA CARDIO RESPIRATORI: Augmenta la freqüència respiratòria.

* SISTEMA MUSCULAR: Augmenta la temperatura del múscul ( d’uns 34º en repòs a uns 40 º ). Augmenta laflexibilitat i l’elasticitat en el múscul. Millora l’arribada de nutrients i oxigen a la musculatura, disminueix el nombre de lesions musculars.

* SISTEMA ANÍMIC: Augmenta la motivació, ajuda a recordar els gestos tècnics de l’esport i predisposa la fer i les tasques de la part principal de la sessió.

CLASIFICACIÓ DE L’ESCALFAMENT
* ESCALFAMENT REHABILITADOR: Aquell que fa un esportista encas d’haver-se lesionat. Per fer aquest escalfament es poden utilitzar diferents mètodes:
* Massatges
* Banys de calor
* Fregues amb pomades medicinals.

* ESCALFAMENT A DISTANCIA: Es aquell que es fa en competicions de llarga durada. Per exemple proves de ciclisme o maratons en que els exercicis el comencen unes quantes hores abans de la competició.

* ESCALFAMENTACTIU: Aquell es fa a l’inici de qualsevol sessió d’activitat física, pot ser general o específica.
* GENERAL: Quan els preparen per activitats en que intervindren la major part de la nostra musculatura.
* ESPECÍFICA: Quan afecta únicament la musculatura que haurà d’intervenir en l’activitat.

QUÈ ÉS EL HANDBOL?
L’handbol ve de l’alemany “handball”.
Es un esportque es juga amb pilota al qual s’enfronten dos equips. Cada equip està format per 14 jugadors. De cada equip surten a jugar 7 jugadors ( 6 jugadors i 1 porter ). L’objectiu del joc és aconseguir marcar gol (amb la pilota a la mà) a la meta de l’equip contrari.
El partit consta de 60 minuts, els qual es divideixen en dos parts de 30 minuts cadascuna.
El terreny de joc és una mena de triangle de 40metres de llarg per 20 d’ample, dividit en dues parts en la qual podem trobar una àrea de porteria en cadascuna.
PENALITZACIONS:
En aquest esport està permès el contacte "de cara" és a dir, pit amb pit, usant les mans amb braços semi flexionats, sense agafar, a fi de obstruir l'atac de l'equip rival, però no estan permeses les empentes, siguin del tipus que siguin . Aquestes faltes se sancionenamb cop franc, excepte aquelles que són una clara ocasió de gol, que són sancionades amb llançament de 7 metres. A més, en cas de ser falta reiterada o antiesportiva també hi ha un altre tipus d'amonestacions, entre les quals podem trobar: amonestació, exclusió, desqualificació i expulsió.

L'amonestació: només pot rebre una vegada a cada jugador (amb un màxim 3 per equip) i se li mostrarà quanel jugador mostri una conducta inadequada, excedeixi en el contacte amb l'oponent o tingui un comportament antiesportiu.

Les més acurat amonestació és ensenyar la targeta groga perquè la vegi el jugador, l'anotador i el públic
Escuchar
Leer fonéticamente
 
Diccionario - Ver diccionario detallado

* L’AMONESTACIÓ: Només pot rebre una vegada a cada jugador (amb un màxim 3 per equip) ise li mostrarà quan el jugador mostri una conducta inadequada, excedeixi en el contacte amb l'oponent o tingui un comportament antiesportiu.
* L’EXCLUSIÓ: El jugador exclòs no podrà jugar durant 2 minuts i el seu lloc quedarà lliure fins que torni al terreny de joc. Si un jugador és exclòs 3 vegades en un partit, dóna lloc a la seva desqualificació immediata.Escuchar
* Leer fonéticamente...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • e.fisica
  • E.FISICA
  • e.fisica
  • E.Fisica
  • E.Fisica
  • E.fisica
  • e.Fisica
  • E.Física

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS