e fisica

Páginas: 2 (315 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2014

3-Comenta les diferències entre les primeres matèries i les mercaderies.

La diferència fonamental és que les
mercaderies són compra-des per l’empresa amb la intenció de revendre-les sensefer-hi cap transformació, com a intermediari. En canvi,les primeres matèries són adquirides amb la intenció de transformar-les i combinar-les per produir béns o serveis.

4. Explica per què lesexistències serveixen per aprofitar leseconomies d’escala.
Si emmagatzemem existències tenim, en el cas de rendimentscreixents, l’oportunitat d’adaptar la dimensió de l’empresaa la capacitat mínima necessàriaper aprofitar les economies d’escala.

5.Com creus que la inflació pot afectar la gestió d’aprovisionament?

La inflació és la pujada generalitzada dels preus dels béns idels serveis. Aquesta, doncs,afecta també els preus dels ma-terials que tenim als magatzems i provoca un desfasament delseu valor.

11-Una empresa utilitza anualment 50000 kg d’una primeramateria per a la producció. El costaproximat de gestionarcada comanda és de 350 € i el cost anual d’emmagatzematgeés de 5,25 €/kg. Calcula el volum de la comanda òptima, elnúmero de comandes, la cadència òptima i el cost total degestiód’inventaris si el preu d’adquisició és de 2,84 €/kg il’estoc de seguretat és 750 kg.









12. Una empresa productora necessita 9000 components anualsper a la seva producció. El preu és de9,02 €/u., el cost derealitzar una comanda és de 15,03 € i la taxa de cost del ma-gatzem és del 15%. Calcula’n la comanda òptima, el nombreesperat de comandes i el temps esperat entre comandes.La comanda òptima és de 447,16 unitats; el nombre esperat decomandes, 20,13; i temps entre comandes és de 17,89 dies






















Calcula la demanda anual querealitza una empresa d’un de-terminat producte de 240 €/u si: la comanda òptima és de650 unitats, el cost de realitzar una comanda és de 25 € i elcost de tenir una unitat en el magatzem és de 12 €....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fisica
  • Fisica
  • Fisica
  • Fisica
  • La fisica
  • Fisica
  • Fisica
  • Física

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS