e Lnuevo

Páginas: 8 (1889 palabras) Publicado: 5 de agosto de 2011
Sun Microsystems, Inc.
Licensavtal beträffande binärkod

för

JAVA SE RUNTIME ENVIRONMENT (JRE) VERSION 6 SAMT JAVAFIX RUNTIME VERSION 1

SUN MICROSYSTEMS, INC. (”SUN”) ÄR VILLIGT ATT LICENSIERA NEDANSTÅENDE PROGRAMVARA TILL ER ENDAST UNDER FÖRUTSÄTTNING ATT NI ACCEPTERAR ALLA VILLKOR I DETTA LICENSAVTAL BETRÄFFANDE BINÄRKOD OCH TILLÄGGSVILLKOREN FÖR LICENSAVTAL (TILLSAMMANS KALLADE”AVTALET”). GENOM ATT ANVÄNDA PROGRAMVARAN BEKRÄFTAR DU ATT DU HAR LÄST IGENOM ANVÄNDARVILLKOREN OCH ATT DU GODTAR DEM. OM DU GODTAR VILLKOREN Å ETT FÖRETAGS ELLER EN ANNAN JURIDISK PERSONS VÄGNAR MÅSTE DU HA EN FULLMAKT SOM GER DIG RÄTT ATT SLUTA AVTAL FÖR DEN JURIDISKA PERSONENS RÄKNING. OM DU SAKNAR EN SÅDAN FULLMAKT (ELLER OM DU INTE VILL INGÅ AVTALET) MÅSTE DU UPPHÖRA ATT ANVÄNDA PROGRAMVARAN PÅ DENHÄR WEBBPLATSEN OCH PÅ ANDRA MEDIER DÄR DEN FINNS LAGRAD.

1. DEFINITIONER. ”Programvara” avser den produkt som anges ovan i binär form, allt annat maskinläsbart material (inklusive, men inte begränsat till, bibliotek, källfiler, rubrikfiler och datafiler), alla uppdateringar eller felkorrigeringar som tillhandahållits av Sun och alla användarhandböcker, programmeringshandböcker och annandokumentation som tillhandahållits av Sun till Er enligt detta Avtal. Med ”Skrivbordsdatorer och servrar för allmänt bruk” avses datorer, inklusive skrivbordsdatorer och bärbara datorer, eller servrar, avsedda för allmän databehandling under slutanvändarens kontroll (funktioner som inte särskilt begränsas till e-post, allmän webbläsning och Officesvit-produktivitetsverktyg). Användning av Programvara isystem och lösningar som erbjuder avsedd funktionalitet (annat än vad som nämns ovan) eller som utformats för bruk i inbäddade eller funktionsspecifika programvarutillämpningar, till exempel: Programvara som inbäddas i eller packas med industriella styrsystem, trådlös mobiltelefoni, trådlösa handenheter, nätböcker, kiosker, TV/STB, Blu-ray-skivenheter, telematik och nätverkskontrollomkopplare,skrivare och lagringsadministreringssystem och andra relaterade system exkluderas från denna definition och licensieras inte under detta Avtal. ”Program” avser (a) Java-applets och applikationer som är avsedda att köras på plattformen Java Platform, Standard Edition (Java SE) på Java-förberedda skrivbordsdatorer och servrar för allmänt bruk, samt (b) JavaFX-applikationer som är avsedda att körasmed JavaFX Runtime på Java FX-förberedda skrivbordsdatorer och servrar för allmänt bruk.

2. LICENS FÖR ANVÄNDNING. I enlighet med villkoren och bestämmelserna i detta Avtal inklusive, men inte begränsat till, Java-teknikrestriktionerna i Tilläggsvillkoren för licensavtal, beviljar Sun Er en icke-exklusiv, icke-överlåtbar, begränsad licens utan licensavgifter för att i fullständigt och oförändratskick internt reproducera och använda Programvaran, endast i syfte att köra Program. Ytterligare licenser för utvecklare och/eller utgivare beviljas i Tilläggsvillkoren för licensavtal.

3. BEGRÄNSNINGAR. Programvaran är konfidentiell och upphovsrättsligt skyddad. Äganderätten till Programvaran och alla tillhörande immateriella rättigheter kvarstår hos Sun och/eller dess licensgivare. Medundantag av vad som är förbjudet enligt tvingande lagstiftning får Ni inte modifiera, dekompilera eller efterforska Programvarans källkod. Licensinnehavaren godtar att den licensierade Programvaran inte är utformad eller avsedd för användning vid utformning, konstruktion, drift eller underhåll av kärnkraftsanläggningar. Sun Microsystems, Inc. friskriver sig från alla uttryckliga eller underförståddagarantier om lämplighet för sådana ändamål. Ingen äganderätt, inga rättigheter till eller intressen i några varumärken, servicemärken, logotyper eller affärsnamn som tillhör Sun eller deras licensgivare beviljas under detta Avtal. Ytterligare restriktioner för utvecklare och/eller utgivare anges i Tilläggsvillkoren för licensavtal.

4. BEGRÄNSAD GARANTI. Sun garanterar under en period om...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS