F Ruygtiu

Páginas: 2 (321 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2012
PIRATES I CORSARIS
Els corsaris eren mariners als quals un estat havia concedit una patent de cors. Aquest document els autoritzava a atacar els vaixells de països enemics i apoderar-se dela nau i de la seva càrrega. En molts casos aquesta activitat era complementària del trànsit comercial però, en altres, va arribar a ser més important que la primera, acabant amb dedicacióexclusiva al cors.
La pirateria marítima és la pràctica que té per a objecte l'atac d'una embarcació amb l'objectiu de robar el seu carregament, i de vegades el vaixell sencer.Un pirata és una persona que practica la pirateria. Tanmateix, els pirates no es limitaven només als pillatges de vaixell sinó que de vegades atacaven petites ciutats costaneres. 
El corsari esdiferenciava del pirata en què no atacava qualsevol vaixell, sinó únicament aquells que la seva patent autoritzava i mai els del propi estat.
La pirateria marítima va conèixer diversos períodesfasts, al final del segle I abans de J.C. a la Mediterrània, i al segle XVIII a les Antilles i l'Oceà Índic. Després poc a poc va desaparèixer, a causa del poder creixent d'unes nacions sobretotes les regions del món. Molts anarquistes s'han inspirat en la filosofia dels pirates que consistia a exiliar-se de tota nació per tal de portar una vida més lliure.
Les definicions dela pirateria marítima moderna comprenen les accions següents: el segrest de persones amb demanda de rescat; el robatori; l'homicidi i el sabotatge. Els atacs es produeixen generalment de nit enalta mar o en zones de remull i només una vetlla atenta o una reacció ràpida de l'oficial de guàrdia per a una maniobra o pel desencadenament de l'alarma general poden normalment parar elspirates de seguir amb la seva acció.
Un exemple d’atac pirata actual, va ser el dels pirates somalis que van intentar atacar al vaixell de guerra de L'armada espanyola “El Patiño”.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • F
  • F
  • F
  • F
  • F
  • F
  • F
  • F

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS