F.O.L Formació i Orientació Laboral

Páginas: 5 (1132 palabras) Publicado: 2 de abril de 2012
CAS PRÀCTIC |

1-Síntesi del cas:
Josep es un noi que compta amb estudis de FP2 (títol Administratiu) mentre treballava a una empresa de transports, on es va anar per falta de motivació i reconeixements.
Des de els 16 anys havia estat afiliat a un sindicat i s’avia orientar-se a l’hora de tindre algun problema amb la feina.
Va participar com a suport dels formador son els cursos de formacióocupacional on Josep es responsable i proactiu, va estar molt ben valorat i això li agradava.
Als 23 anys termina un CFGS (Cicle Formatiu de Grau Superior de Comerç internacional) encara no tenia clar que faria els darrers anys, però desprès de fer la FCT (Formació en centres de treball), va veure que no havia escollit be.
A Josep li agradava el mon de la formació o l’ensenyament. Voliapreparar-se per anar a la universitat .
Va deixar currículums al institut i a varies empreses, Josep vol treballar en IDEC (Institut de Educació Continua), passat 3 mesos li varen trucar per a una entrevista a una empresa de components per a equips informàtics .
Josep te pensaments de treballar al IDEC i accedir a la universitat quan compleixi els 25 anys d’edat, però m’entres provarà la feina de laempresa d’equips informàtics si l’agafen.

2-¿Quins factors interns i externs ha de tenir en compte el Josep en la seva decisió?
Factors interns: aquet factor es basa en la personalitat del Josep, emocions pròpies i el seu estat per aprendre tenint en compte la cultura que hagi obtingut del seu cercle familiar, el ànim que les persones del seu voltant li hagin proporcionat per a la sevaevolució en l’aprenentatge o tomes de decisions com es ara el cas del Josep. Aquet recolzament es veurà tan per part de la família com dels docents, amics, companyes...sigui l’ambient on es trobi aquet individu.
Factors externs: un dels principals factors seria el medi ambient en el que es trobi en Josep,un recolzament part del seu entorn es molt important per poder fer una correcta elecció alscanvis, estímuls etc...

3-Compara les característiques del Josep amb el “perfil mes buscat”:
EL PERFIL MÉS BUSCAT | CARACTERÍSTIQUES DEL JOSEP |
.Professional de 18 a 30 anys..Nivell d’estudis secundaris..Experiència mínima de 5 anys..Contracte mercantil indefinit..Disponibilitat per treballar. | .Te l’edat entre 18 a 30 anys..Compta amb els estudissecundaris..Per uns mesos no te la experiència mínima de 5 anys..No l’interessa actualment un contracte indefinit..Josep te disponibilitat per treballar. |

4-¿Ha de dir a l’entrevistador quins són els seus plans a curt o mig termini?
Si, hauria de avisar a l’entrevistador de quins son els seus plans de futur a curt o mig termini i pensaments actuals, per que l’empresa tingués una idea mes amplia delsobjectius del Josep i pensar-hi així el tipus de contracte, horaris etc... que li farien si interessarà per treballar a l’empresa d’equips informàtics, es millor no ocultar res per no tenir cap mena de perjudicis per les ambdues parts interessades.

5-Cal que el Josep revisi el currículum abans de l’entrevista de treball?¿per què?
Si, caldria que revises el seu currículum vitae perquè l’empresaon li han trucat per poder fer una entrevista es d’equips informàtics i en Josep no a estudiat massa aquesta branca tan sols a fet una base general de informàtica al fer el CFGS d’administratiu.
Alo millor aquesta feina li quedaria massa gran per ell.

6-¿Quina informació de l’empresa o del sector d’activitat ha de conèixer el Josep abans de l’entrevista?
Josep abans d’anar a l’entrevista del’empresa de components per a equips informàtics hauria de saber algun tipus d’informació de on li han trucat per treballar com per exemple:
.Saber d’informàtica.
.Coneixements de sistemes informàtics per l’estudi i anàlisis d’una computadora i els seus problemes.
.Seguretat informàtica etc...
Ja que en el Cicle Formatiu de Grau Superior de Comerç Internacional només a estudiat el Crédit de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Formació i orientació laboral
  • Formació i orientació laboral
  • Formació i orientació laboral. macmillan. loe. tema 9
  • tarea bloque I Formació y orientación laboral
  • Formaci N Y Orientaci N Laboral
  • Tarea 06 Formaci n y Orientaci n Laboral
  • Formació oriental laboral
  • Trabajo De Formaci N Laboral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS