´filo

Páginas: 6 (1438 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2013

FILOSOFIA; LA SELVA ESMERALDA

Aquesta pel·lícula que es diu la selva esmeralda tracta d'una família, d'un nen i una nena d'aproximadament 7 i 5 anys, i el pare i la mare. El pare que es diu Bill, és enginyer i està construint una presa d'aigua en un dels rius de la selva amazònica. Quan el nen petit que es deia Tommy, s'endinsa en la selva per curiositat , el pare li crida l'atenciódiguent que torni. En Tommy va corrents cap el pare i li explica que ha vist uns homes a la selva i el pare pensa que només vol jugar i comença a perseguir-lo per dir-li que han de marxar. Quan el pare es dona mitja volta per marxar i tornar on eren la seva dona i la seva filla torna a cridar en Tommy però ningú respon.En Bill es comença a preocupar i s'endinsa també a la selva i de cop veu unafletxa clavada en un arbre. I llavors es creu que potser si és veritat que hi havia més homes per la selva i han pogut segrestar en Tommy. Aquestes persones eren els indis del poble invisible. (A diferència de nosaltres els humans, els indis tenen una relació amb la natura que poden saber el que nosaltres ja hem oblidat. Tenen una relació amb la natura que nosaltres hem perdut completament. Com perexemple, la capacitat que tenen de fer ploure, que no es sap del tot si les granotes canten perquè saben que plourà o que plou perquè les granotes canten.)

Durant uns quants anys en Bill es dedica només a buscar al seu fill però no l'arriba a trobar, mentre que en Tommy és criat per la tribu del poble invisible.
Quan la tribu del poble invisible veu que en Tommy ja te aspecte d'home li fan unritual que es tracta de posar-li formigues per tot el cos fins que es desmaia i quan ho fa representa que ja és un home, en aquest ritual de pas sembla que en Tommy ho passi malament però altres vegades son més dolorosos. A diferencia dels humans, de les persones quan un noi fa el canvi de noi a home no han de passar per cap ritual, sinó que el seu cos ja es desenvolupa o es prepara per ser un home,fent els canvis de veu, creixent molt pèl als genitals, a la cara, a les aixelles.

Després de que en Tommy fes el ritual i esdevingués un home, s'envà sol per la selva i es quan veu al seu vertader pare que ha estat ferit per l'altre tribu enemiga del poble invisible. En Tommy no sap del tot que en Bill és el seu pare sinó que pensa que apareix en els seus somnis i que l'anomena “Pappe” i enTommy ha parlat d'en “Pappe” a tota la tribu dels poble invisible, per tant quan veu ferit en Bill l'ajuda i el porta al seu campament per cuidar-lo.

Mentre en Bill està al campament d'en Tommy el bruixot que el cuida li ofereix una dona que està soltera perquè el cuidi i satisfaci les seves necessitats. Mentre en Bill es va recoperant, veu que el seu fill es casarà amb una noia de la sevatribu i és molt estrany perquè nosaltres per casar-nos abans almenys havies d'arribar verge al matrimoni i això podia ser un ritual de pas però ara en l'actualitat ningú arriba verge al matrimoni, i potser no porten tota la vida junts ni son la primera persona amb la que estan, que abans si que les coses anaven així però ara no. Abans també s'havia de demanar permís al pare de la noia o dona amb laque et volies casar i si el seu pare no et donava permís tu no et podries casar amb ella, ara no, ara et pots casar amb qui vulguis i quan vulguis sempre i quan tinguis diners perquè els cassaments són cars. Doncs a diferencia de nosaltres, els indis donaven un cap de bastó al cap de la dona amb la que es volien casar, la portaven a un lloc solitari enmig de la selva i allà li feien l'amor, i aixólo podrien dir que ja estaven casats, després li feien una ceremònia, on hi havia nois i noies i els dos que es casàven. Els nois envoltaven la dona, que això era com una altre mena de ritual perquè si els nois feien això era perquè si la dona es casava ja no podria ser de cap home més que no fos ell, i a l'home li passava el mateix, l'envoltaven les dones i no podria ser d'una altre noia que no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FILO
  • filo
  • FILO UNO
  • filo
  • Filos
  • filo
  • Filo
  • Filos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS