G TTACA

Páginas: 5 (1086 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2015



GÁTTACA

Ciències del món contemporani



Alex Riera, Vicent Tornero i Pablo Selfa



Índex

1. Introducció........................................................1

2. Desenvolupament.............................................2
2.1. Tema...............................................................2
2.2. Importància....................................................2
2.3. Resum de lapel·lícula.....................................2
2.4. Personatges....................................................3

3. Crítica................................................................4

4. Fonts d’informació............................................5


1. Introducció


En aquest treball anem a parlar de la pel·lícula Gáttaca i farem un anàlisi en profunditat de l’obra. Gáttaca és unapel·lícula estadounidenca de 1997 dirigida per Andrew Niccol, produïda per Danny DeVito i protagonitzada principalment per Ethan Hawke, Uma Thurman i Jude Law.

La trama de l’obra té lloc a Estats Units en una època futura on la ciència s’ha fet càrrec de la societat i sols aquells modificats genèticament gaudeixen dels millors privilegis. Aquesta visió de la vida incita a fer-se preguntes tals com“Pot l’home arribar a ser perfecte?” o “Podem marcar el nostre destí gràcies a la ciència?”.

D’aquesta manera podem veure que el tema central de la pel·lícula és la eugenèsia i la enginyeria genètica. Per una banda, la idea de la eugenèsia pretén mitjançant modificacions genètiques seleccionar els caràcters més perfectes de la seqüència d’ADN per tal de crear individus perfectes, cosa que duu a termel’avançada enginyeria genètica. A més, com podem observar, ja solament el simple títol de la pel·lícula (Gáttaca) és un acrònim de les bases nitrogenades que composen l’ADN (Guanina, Adenina, Timina i Citosina).

Ara, amb aquesta petita informació passarem a realitzar un treball de síntesi de l’obra.

2. Desenvolupament

2.1. Tema

El tema plantejat en la pel·lícula de Gáttaca és la lluita deVincent per demostrar que ell pot ser tan bo com tots aquells “vàlids”. D’aquesta manera, es veu en la pel·lícula com Vincent fa allò impossible per tal de poder entrar a treballar a Gáttaca, i així poder complir el seu somni de volar cap a l’espai exterior.

2.2. Importància

La importància d’aquesta pel·lícula radica en el fet que es parla de l’ADN i la seqüenciació d’aquest molt abans que elscientífics tragueren a la llum l’estudi de la seqüència del genoma humà.

2.3. Resum de la pel·lícula

Per poder entrar en Gáttaca, Vincent recorre a Jerome Eugene Morrow, que li oferix el seu genoma a canvi de que Vincent el cuide. Vincent passa un període de transformació per a intentar assemblar-se el màxim possible a Jerome.
El protagonista deu cada dia netejar el seu cos de qualsevol rastrebiològic per poder passar els escàners biològics de Gáttaca. Posteriorment Vincent aconsegueix entrar gràcies a l’orina de Jerome (degut a que la seva entrevista solament consistia en un examen d’orina), però tot canvia quan hi ha un assassinat en l’empresa i troben un rastre biològic de Vincent. Llavors, l’empresa decideix realitzar exàmens de sang ja que sospitaven que ell estava treballant allí baixaltra identitat. A la primera anàlisi Vincent aconsegueix canviar els tubs de sang per a que eixira “vàlid”.

El capità, com que encara sospitava de Vincent, li diu a Irene que li va a fer altra prova i aquesta li diu que ell es troba malalt en sa casa. Aleshores, Vincent se’n va a sa casa i crida al vertader Jerome, el qual el rep i és ell a qui vertaderament li fan l’anàlisi, donant com aresultat, lògicament, “vàlid”. Després Vincent ix del seu amagatall i li explica tot el que estava passant a Irene. Torna a Gàttaca i el cap de policia el crida pel seu nom, era el seu germà Anthony, i, després d’una llarga discussió tornen a jugar a allò que jugaven de xicotets, que era nadar fins que un dels dos es cansara. Vicent guanya i Anthony diu que no dirà res del que sap.
Més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • G
  • G?????
  • G
  • G
  • G
  • G
  • G
  • G

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS