h.art

Páginas: 6 (1403 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2014



“HERMES AMB DIONÍS INFANT”,
DE PRAXÍTELES



A) Situeu l’obra en el context cronològic, històric i cultural corresponent
Al segle IV les coses havien canviat bastant, s’havien acabat les guerres del Peloponès, aleshores les polis gregues van quedar molt debilitades, tant el poble com l’economia. De fet, això va ser aprofitat pels Macedònics que seguidament van irrompre en escena.El regne Macedònic es situava al nord de Grècia, però ja al 338 aC Filip II va pactar o millor dit, conquerir la majoria de polis. Atenes va ser una de les polis que més va resistir, altres van ser sotmeses al regne de Macedònia i altres van optar per l’opció de pactar.

Al 336 aC hi va haver un atemptat on va ser assassinat Filip II, llavors el seu fill Alexandre el va succeir. Alexandre va sercoronat molt jove però va tenir molta eficàcia. Aleshores va prendre l’expansió del regnat Macedònic, va hel·lenitzar l’orient pròxim i mitjà.
Des d’aquest moment l’expansió de Macedònia es un fet.

Praxíteles va ser actiu entre els anys 370-330 aC, va ser un escultor molt important, és a dir molt famós del segle IV. Hi va haver molts dubtes per identificar les seves obres.
Sobre l’autorPraxíteles podem dir que va haver de néixer en un dels primers anys del segle IV, però la cronologia de la seva vida i la seva obra és molt incerta. Si ens deixem guiar per les dates que ens proporciona la seva associació amb Friné, la cortesana famosa que el va servir de model. Les dates que ens proporciona són quan Tepsis va ser arrasada pels tebanos al 372 aC, Friné va buscar fortuna a Atenes.Probablement allà va conèixer a l’escultor que havia de ser el seu amant i amb ell va viure llargs anys, fins al 350. Alexandre EL JOVE va voler fer una visita a Friné, però ella en aquells anys ja era una anciana.

La primera i més important obra de Praxíteles és el grup d’Hermes portant el nen Dionís, que va ser descoberta pels alemanys a Olímpia l'any 1877. EL PROFE DIJO QUE ERA DE LAS ÚLTIMASOBRAS QUE HAVIA ECHO I QUE LA MÁS IMPORTANTE ÉS LA DE LES NOIES NUES  AFRODITES. ASÍ QUE YO ESTO LO QUITARI
B) Digueu a quin estil pertany l’obra i enumereu quatre característiques de l’arquitectura d’aquest estil

Aquesta obra pertany a l’època del segon classicisme grec al segle s. IV.
Aquesta època és caracteritzada per l’accentuació de la tendència al realisme i es dóna més importància al’expressió i al moviment són obres subtils i molt perfeccionistes, a l’hora que apareix el retrat individualitzat.


L’artista més significatiu d’aquest període es Praxíteles, ja que en la seva obra és molt característic la disposició de la figura, que recolza tot el pes en una cama i flexiona l’altra.

Les característiques més destacades d’aquest estil és la corba praxiteliana, que erauna línia elàstica del contorn que defineix perfectament el costat dret de l’escultura. Aquesta línia insinua un moviment ascendent des del peu en tensió, i es corba a la pelvis i segueix cap al braç dret que està alçat, la qual cosa fa que la figura estigui en una postura lànguida.
Podríem dir que aquesta nova tendència va ser una exageració del Contrapposto. posat en pràctica primerament perPoliclet.


Una altra característica és que utilitza el mantell com a element de suport a la figura del nen, en ell utilitza la tècnica del drap moll que provoca una sensació de pes i humitat. També es busca la idealització del cos i la bellesa en un cos perfecte. Són cossos més efeminats, no són tan atlètics i són més suaus i amònics. A més com a nova tendència s’introdueixen petites anècdotes oestats d’ànims en les obres.

C) Expliqueu cinc característiques formals o tècniques d’aquesta obra.

-Obra feta amb marbre que mesura 2.14m d’alt. Hermes amb Dionís infant està realitzada amb el mètode sostraient i la tècnica esculpit. Tipològicament escultura d’exempta i posició dempeus.
-Composició. Hermes apareix dempeus (sense una part del braç dret) recolzant-se amb l’altre braç...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • H.arte
  • el grito (h.arte)
  • H.arte
  • H.ART
  • H.Arte
  • Sarcófago De Los Estruscos H.Arte
  • H.Art Modernisme
  • comentarios de h.arte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS