Páginas: 11 (2538 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2014
INCORPORACIÓ TIC TAC
A l’escola bressol l’intercanvi d’informació i comunicació escola-familia a més del contacte diari d’entrades i sortides, reunions personalitzades, reunions d’aula han incorporat les noves tecnologies de la comunicació les TIC, per afavorir nous canals de comunicació, interacció amb les famílies i com a eina de participació.
Desde l’escola consideren que aquesteseines, sí són molt vàlides per la comunicació escola- familia i per donar-se a conèixer, però que a nivell pedagògic i com a mètode educatiu per als nens d’aquesta etapa(0-3) no són imprescindibles, ja que l’assimilació d’hàbits( alimentació, higiene, descans), la sociabilització( relacions socials), l’expressió corporal( observació, exploració, experimentació, orientació…) són més importants. El Joc,és la principal eina d’aprenentatge en aquesta etapa.
No obstant i com a recurs d’aula, de comunicació, de participació i com a orientacions metodològiques sí són utilitzades les TIC i les TAC, mitjançant:
El blog de l’escola, web municipal d’escoles bressol, correus electrònics, i com a recurs d’aula( presentació projecte educatiu multimedia, álbum d’escolaritat editat en DVD a final decurs, disseny llibreta viatgera, el-laboració d’elements decoratius, cartells, fitxes…etc, elements materials d’aula.
Respecte a les TAC disposen per els seu ús (ordinadors, WI-FI per garantir l’accés a la xarxa, càmera de fotos, video, grabadora, canó de projecció, impresora).

OBSERVACIÓ DE L’HÀBIT
Hàbit observat: Alimentació i higiene
Franja d’edat: 2-3 anys
Durada de l’observació: mitjahora
MOment: tarda, activitats de cura
Situació, activitat: l’hora d’esmorzar
Paper educadora: de guía, d’ajuda
Desenvolupament: Desprès de realizar l’activitat d’experimentació amb unes safates, pots de diferents mides i arròs, ha arrivat l’hora d’esmorzar.
L’educadora ha preparat les taules i cadires perquè tots els infants puguin seure. A continuació cada nen ha anat a la seva cartera i hatret de la seva bossa l’esmorzar. Avui toca iogurt.
S’han assegut a la cadira, han tret el seu pitet i se l’han posat. L’educadora una vegada tots asseguts a taula ha repartit a cada nen un plat i una cullera. A continuació tots han tret el seu iogurt i amb l’ajuda de l’educadora l’han abocat al plat. Seguidament cadascú ha menjat sól els seu esmorzar. Una vegada acabat el nen s’aixeca agafael seu plat i cullera i el posa al cubell de plats bruts i de culleres brutes. Posa bé la cadira i es treu el pitet, el guarda a la bossa i aquesta a la cartera. Renten mans i cara. Cadascú agafa la seva tovallola penjada al lavabo per eixugar-se. Fan un pipi i canvi de bolquers. Ara és el moment d’anar al pati.

Observacions: L’activitat ha estat marcada pel fet de que estem al inici del cursi n’hi ha nens que arriben a l’escola de nou i no tenen els hàbits de l’alimentació i l’higiene adquirits encara. Els que hi són del curs passat no han tingut cap problema, mengen bé, es mantenen asseguts a taula, mengen sols, utilitzen correctament la cullera, recullen en acabar sense que l’educadora hagi de dir res, i endreçen els seves coses, es renten mans i fan pipi sense cap ajuda ninecessitat de que li diguin. A més una vegada ja han acabat i a l’espera de poder sortir a pati, s’en van al racó de la lectura i seuen mirant un llibre. Els nou arrivats són molt dependents de l’educadora. Aquesta ha d’anar a sobre d’ells guiant-los en tot moment. Encara que no ho saben fer i no tenen l’hàbit adquirit els deixa fer a ells i només actua quan és necessari.
Els objectius didàctis sónmolts i aquets tenen una seqüenciació al llarg de tot el curs.

















L’ENTORN
Lèscola bressol Rocafonda està situada a la part nord-est de Mataró, toocant la riera de Sant Simó límit del terme municipal . Antiga zona de conrereus on la construcción de vivendes va ser als anys 60 i amb fort creixement durant el 70. Presenta totes les característiques urbanístiques...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TIC Y TAC
  • Las Tic Y Las Tac
  • Las ‘Tic/Tac’
  • Obligado Tic Tac
  • TEXTO TIC A TAC
  • Planificación Entre palmas y tic tac
  • Péndulo Tic Tac- Fisica
  • Tic-tac-toe

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS