J.V. Foix

Páginas: 3 (738 palabras) Publicado: 8 de junio de 2015
J.V. Foix
Comentari de poema
Josep Vicenç Foix conegut com “J.V. Foix” va néixer a Barcelona-Sarrià el 1893-1987. Va viure sempre a la casa nadiu on es dedicava a fer al negoci de pastisser del seupare.
De jove va fer la carrera de dret però no la va acabar. Foix tenia molt interès atotes les manifestacions artístiques i amb aquest motiu es relacionava ambartistes de l’època. Fins al 1927 Foix es va dedicar molt de temps al periodisme i l’any 1925 publica un article a la revista de poesia relaciona sobre la literatura avantguarda on havia temesdel moviment futurista on reivindicava el nou moviment que havia sorgit que era el surrealisme. Joaquim Folguera l’incorpora a la Revista i l’any següent es director de trossos, que havia fundatJ.M. Junoy.
Les obres de Foix estan escrites en prosa i en vers, l’obra en prosa es pot considerar el contrari de l’obra en vers. Que està escrita formalment, és una meditació metafísica sobre elsproblemes essencials del homes, la prosa és un llenguatge metafòric i que representa la realitat. Els llibres en prosa que va publicar Foix provenen del seu diari personal: Els dos primers llibres vanser Gertrudis i KRTU, que reflecteixen els principis de l’escriptura automàtica, a quests llibres poètics en prosa estan escrits en forma narrativa, son visualitzacions d’estats expressadesmetafòricament.
L’any 1927 publica Gertrudis i el 1932 KRTU, dos llibres de prosa poètica que són part d’un extens diari que Foix l’hi posa data el 1918.
Després d’un gran temps de silenci, l’any 1947 apareixla seva primera obra poètica Sol, i de dol, que havia estat impresa el 1936. Foix combina la tradició humanística catalana amb els corrents literaris més nous. Es defineix com “un investigador en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • molina foix
  • sonet de jv foix
  • Comentari de text "Em plau d'atzar d'errar per les muralles" de J.V. Foix
  • Em Plau D'Atzar... J. V. Foix
  • Oposicion A J.V. Gomez
  • Aigua Pantá del foix
  • Texto de confrontación y contrastación Vargas Llosa Bourdieu Molina Foix Tournier

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS