jb´bb´bó`bo

Páginas: 2 (499 palabras) Publicado: 29 de enero de 2014
Mitologia de Grècia i Roma

Apol·ló és el déu de la medicina, de la bellesa masculina, de la música i de la poesia en la mitologia grega i posteriorment en la mitologia romana també va serconsiderat déu del Sol, en substitució d'Hèlios. És fill de Zeus i Leto, i el germà bessó d'Àrtemis (la deessa de la cacera). Té 9 temples en honor seu distribuits per Grecia i Roma.Júpiter (Iuppiter en llatí) és el déu suprem del cel, cap del panteó i déu del llamp. Segons els mites, Júpiter va negociar els principis de la religió romana, entre ells els sacrificis, amb Numa Pompilius, el segon reide Roma.
L’element més representatiu d’aquest déu és el llamp i el seu animal sagrat, l'àguila

Juno era l'esposa de Júpiter.
Juno era la protectora de les dones i l'encarregada de vetllar perla felicitat i la prosperitat domèstiques

Diana és la deessa de la caça, dels boscos i de la Lluna, que amb un arc i les seves màgiques sagetes es dedicava a caçar cérvols, l'animal que li fouconsagrat. Un altre dels seus símbols és el roure

Mart era el déu romà de la guerra, fill de Juno i una flor màgica o el déu Júpiter. Inicialment fou el déu romà de la fertilitat i la vegetació, iprotector dels bovins, però més tard s'associà amb la batalla. S'identifica amb el déu grec Ares.

Plutó és el deu de l'inframon, és a dir l'infern.

Divinitat romana associada als mars i alsterratrèmols. Neptú era el fill gran de Saturn, germà de Júpiter i Plutó. A la mitologia grega se'l coneix com aPosidó. Tots els habitants de les aigües havien d'obeir-lo.

Venus ésuna deessa romana principalment associada amb l'amor i la bellesa, amplament, encara que no completament, equivalent a la bella grega Afrodita.

En la mitologia romana, déu del foc i dels metalls, fill de Juno senseintervenció masculina i marit de Venus. Era déu del foc i dels volcans, forjador del ferro i creador d'art, armes i armadures per a déus i herois. Es correspon amb Hefest a la mitologia grega...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • BO SE
  • Tae Bo
  • Tae-bo
  • Tae Bo
  • popul bo
  • Tae bo
  • BO Radio
  • Njdfni han bo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS